Gazi Mustafa Kemal Atatürk, ölümünün 76’ncı yıldönümünde Yenimahalle Belediyesi’nde düzenlenen törenle anıldı.

Yenimahalle Belediyesi Başkanlık Binası önünde gerçekleşen anma törenine Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın yanı sıra Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcıları Erhan Aras, Başar Bal, Yaşar Neslihanoğlu, Hüseyin Boran, birim müdürleri ve personeller katıldı. Yenimahalle Belediyesi kreşlerinden minikler ise ellerinde Türk bayrakları ile Ata’larını andı.

Belediye önündeki Atatürk Anıtı’na çelenk sunulmasıyla başlayan program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile devam etti. Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar, Atatürk’ü özlem, şükran ve rahmetle andıklarını ifade ederek, “Dünyada başka lider var mıdır ki kurduğu cumhuriyet ve devrimleri içeriden ve dışarıdan tehditlere rağmen 91 yıl ayakta kalsın” dedi.

Her Türk vatandaşının Atatürk’e ve onun devrimlerine çok şey borçlu olduğunu ifade eden Başkan Yaşar, “Bugün saltanat ve hilafetin altında ezilen İslam ülkelerinde kardeş kanı akarken, Atatürk bundan yıllar önce 1923’te ‘Millet, iradesini kendisi tayin edecektir’ diyerek rütbeleri bir kenara itmiştir. Kurduğu cumhuriyeti gençlere emanet eden, 23 Nisan’ı dünya çocuklarını armağan eden tek liderdir. Kadın erkek eşitliğini sağlayan, Medeni Kanun’u getiren Atatürk, kadınlara verdiği önemi göstermiştir. Bugün bulunduğumuz konumları Atatürk’ün cumhuriyetine ve onun değerlerine borçluyuz” diye konuştu.

Tıpkı Atatürk döneminde olduğu gibi bugün de ona ve kurduğu cumhuriyete ihanet edenlerin olduğunu kaydeden Yaşar, “Bugün onun heykellerini yakıp yıkanlar, devrimlerini yok sayanları yine onun fikirleri ve devrimleri kurtaracaktır. Herkes şunu iyi bilsin ki onun kurduğu cumhuriyet ilelebet yaşayacaktır. Bizim tutkalımız, Atatürk’ün değerleri ve gösterdiği hedeflerdir” dedi.