Gazi Mustafa Kemal Atatürk, aramızdan ayrılışının 76’ıncı yıldönümünde Yenimahalle Belediyesi tarafından Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi Yıldız Kenter Tiyatro Salonu’nda düzenlenen “Çınarlar Ölümsüzdür” adlı programla anıldı.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliğinde ve Başkent Kültür ve Sanatı Geliştirme ve Destekleme Derneği işbirliğiyle düzenlenen anma programına, CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu, Belediye Başkan Vekili Mehmet Kartal, Başkan Yardımcısı Yaşar Neslihanoğlu, CHP Yenimahalle İlçe Başkanı Ali Buçan, OSİAD Başkanı Adnan Keskin, belediye meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Yenimahalle Belediye Başkanı Yaşar, “Mustafa Kemal Atatürk, yüzyılımızın sadece Türklere değil mazlum milletlere de örnek olmuş bir komutanı olarak tarihe geçmiştir. Kim ne yaparsa yapsın Türk milleti kadirşinastır. Bizim milletimiz kendisine hizmet eden, bir ülkeyi yoktan var eden Ata’sına ve kurduğu cumhuriyete 91 yıldır sahip çıkıyor, 76 yıldır ölüm yıl dönümünde şükran, minnet ve saygıyla anıyor. Ülkemizde bugün sanayimiz, maden teknik aramamız, karayollarımız, fabrikalarımız varsa Mustafa Kemal’in yaktığı ışık sayesindedir. Biz bunu biliyoruz. Biz artık karanlığa gitmek istemiyoruz. Buradan birilerine sesleniyorum bugün hangi konumda iseniz ister işçi, ister memur, ister bürokrat, ister belediye başkanı, ister vekil, ister bakan, başbakan, cumhurbaşkanı hepiniz Atatürk’e borçlusunuz. Bugün onun köşkünü bırakıp Ankara’ya armağan ettiği ve ağaçlandırarak bir yeşil vahaya dönüştürdüğü Atatürk Orman Çiftliği’ne saray bile yapıyor, yaptırabiliyorsanız ve o koltuğa oturabiliyorsanız Ata’ya ve silah arkadaşlarına borçlusunuz” dedi.

Başkan Yaşar, konuşmasının sonunda Halim Yağcıoğlu’nun “Atatürk’e Son Mektup” adlı şiirini okudu.

“Dünyada hiçbir lider yoktur ki ölümünden 76 yıl sonra böylesine inanç, sevgi, kardeşlik içerisinde anılsın ve özlensin” diyerek konuşmasına başlayan CHP Genel Başkan Yardımcısı Seyhan Erdoğdu da, “Birliğimiz, kardeşliğimiz hiç bozulmasın. Bu güzel günü bize bilinçle, inançla ve ince bir emekle hazırlayan ve yaşatan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Şef Erkan Efe yönetimindeki Başkent Sanat Topluluğu Korosu, Atatürk’ü anlatan birbirinden güzel şarkı, türkü ve şiirleri seslendirdi. Bir taraftan Mustafa Kemal’in hayatından ve ülkeye katkılarından kesitlerin anlatıldığı, bir yandan ona ithafen şarkıların söylendiği program salonu dolduran yüzlerce başkentliye duygu dolu saatler yaşattı. Gecenin sonunda Başkent Kültür ve Sanatı Geliştirme ve Destekleme Derneği Başkanı Kenan Yıldız, Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür plaketi takdim etti.