Yenimahalle’de Cumhuriyetin kuruluşunun 91’inci yıldönümü her yıl olduğu gibi bu yıl da büyük bir coşkuyla kutlanacak. Yenimahalle Belediyesi tarafından gerçekleşecek etkinlik programıyla vatandaşlar, 2 gün boyunca bayram coşkusu yaşayacak.

Etkinliklerin startı 28 Ekim Salı günü ‘Atatürk Defilesi’ ile verilecek. Ankara Olgunlaşma Enstitüsü’nün Cumhuriyetin 91’inci yılı dolayısıyla hazırladığı defilede Mustafa Kemal Atatürk’ün kostümlerinden örnekler sunulacak. Atatürk’ün giydiği askeri ve sivil kıyafetlerin birebir örneklerinden yapılan kostümler, Yenimahalle halkını Cumhuriyetin ilk yıllarına götürecek. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde gerçekleşecek defile, saat 19.30’da başlayacak.

ELBRUZ’DAN ÖZEL GÖSTERİ

Defilenin ardından Cumhuriyet Bayramı kutlamaları tüm hızıyla devam edecek. Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde sahne, dünyaca ünlü Çerkes Halk Dansları Topluluğu Elbruz’da olacak. Danslarıyla izleyenleri büyüleyen, her gittikleri yerde büyük ilgi gören Elbruz, Cumhuriyet Bayramı’nda da muhteşem bir gösteriye imza atarak Yenimahalle halkına unutulmaz dakikalar yaşatacak.

29 Ekim’de ise Cumhuriyet coşkusu tavan yapacak. Gelenekselleşen Cumhuriyet Yürüyüşü’nde binlerce Yenimahalleli, Türk bayraklarıyla ele ele kol kola Cumhuriyete sahip çıkacak. Birlik ve beraberlik mesajlarının verileceği yürüyüş, saat 19.00’da Yenimahalle’nin merkezinde bulunan Ragıp Tüzün Parkı’nda başlayıp, Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde son bulacak.

HALK ARENASI CANLI YAYINLA YENİMAHALLE’DE

Yine 29 Ekim’de Usta Gazeteci Uğur Dündar’ın hazırlayıp sunduğu, ‘Halk Arenası’ programı, çok özel konuklarıyla Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi’nde olacak.

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’ın ev sahipliği yapacağı program, 29 Ekim Çarşamba günü saat 21.00’de Halk TV ekranlarında canlı olarak yayınlanacak. Emekli Orgeneral İlker Başbuğ, Dr. Muazzez İlmiye Çığ, Prof. Dr. Celal Şengör ise programa canlı yayın konuğu olarak katılacak.

Türkiye’nin dünü ve bugünün tartışılacağı program, Cumhuriyet Bayramı’na damga vuracak.