Yenimahalle Belediyesi ile Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği (ÇYDD) Ümitköy Şubesi işbirliğinde 4 yıl önce hayata geçen “Çağlayan Gençlik” projesi ile Şentepe’de maddi durumu yetersiz ailelerin çocuklarına eğitim veriliyor. Şimdiye kadar yaklaşık 500 öğrencinin yararlandığı proje, öğrencilerin başarılılarını arttırırken aileler de Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar’a teşekkür ziyaretinde bulundu.

ŞENTEPE’DE EĞİTİM ATAĞI

ÇYDD Ümitköy Şubesi’nden yetkililer Selva Çilek ve Nevin Zencirci beraberindeki projeden yaralanan öğrencilerin velileri ile Başkan Yaşar’ı ziyaret etti. Şentepeli öğrencilerin derslerine takviye yapan ve aynı zamanda düzenlenen sosyal aktivitelerle öğrencileri hayata bağlayan “Çağlayan Gençlik” projesi hakkında Yaşar’a bilgi veren ÇYDD yetkilileri, “Sizden aldığımız destek sayesinde Şenetepe’de büyük bir eğitim atağı gerçekleştirdik. İlk ve orta öğretim düzeyindeki gençlerimize etüt hizmeti veriyoruz. Şimdiye kadar yaklaşık 500 öğrencimiz bu projeden yararlanarak okullarında başarıyı yakaladı” dedi.

YAŞAR’A TEŞEKKÜR

Desteklerinden dolayı Yaşar’a teşekkür eden Selva Çilek, proje kapsamında üniversite öğrencilerinden Türkçe, Matematik, İngilizce gibi branşlarda eğitim alan öğrencilere ÇYDD olarak burs imkanı da sağladıklarını kaydetti.

Şentepeli veliler de “Şentepeliler olarak hem bölgemize yaptığınız hizmetler için hem de bizlere verdiğiniz destek ve yardımlarınız için size çok teşekkür ediyoruz” ifadelerini kullandı.

“GELECEĞİMİZİ EĞİTİM AYDINLATACAK”

Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar ise ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek Yenimahalle Belediyesi’nin eğitime yönelik hizmetlerinin artarak devam edeceğini söyledi.

Sağlıklı toplumun sağlıklı eğitimden geçtiğini kaydeden Yaşar, “Eğitim, geleceği aydınlatacak tek yoldur. Anayasamızın değişmez maddelerinden biri de eğitimde fırsat eşitliğidir. Ancak maalesef bugün çarpık bir eğitim sistemine sahibiz” dedi.

ŞENTEPE’YE KÜLTÜR MERKEZİ MÜJDESİ

Göreve geldiği günden beri eğitime katkı sağladığını kaydeden Yaşar, devlet okullarının fiziki şartlarını iyileştirerek özel okullarla yarışır düzeye getirdiklerini belirtti. Çocuklara belediye olarak kırtasiye desteğinde de bulunduklarının altını çizen Yaşar, bu dönem Şenetepe’ye bir kültür merkezi yapacaklarının müjdesini de verdi.