Yenimahalle Belediyesi ve Hacettepe Üniversitesi’nin proje ortaklığıyla Sosyoloji Derneği’nin düzenlediği “Suskunluğun Çığlığı” projesi hayata geçti. Proje kapsamında Yenimahalle Belediyesi’nin ev sahipliğinde Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi, Keçiören Belediyesi ve Mamak Belediyesi Sığınma Evleri personelleri eğitim aldı.

Ankara’da bulunan belediyelere bağlı kadın sığınma evleri personellerine verilen eğitimlerin birinci oturumu, Sosyoloji Derneği’nde gerçekleşti. Eğitimlerin ikinci oturumuna ise Yenimahalle Belediyesi Nazım Hikmet Kongre ve Sanat Merkezi ev sahipliği yaptı. Eğitimler, hem personelin hem de bu evlere sığınan kadınların hizmet kalitelerini ve yaşam standartlarını yükseltmek için yapıldı. Kadın sığınma evlerinde çalışan personelin ve kalan kadınların istekleri doğrultusunda belirlenen kadın hakları, aile içi şiddet, kadına şiddet, şiddet türleri, insan hakları, toplumsal cinsiyet eşitliği, ataerkillik, öfke kontrolü ve iletişim konularında eğitimler verildi.

Hacettepe Üniversitesi Kadın Çalışmaları Kürsüsü Başkanı Aylin Görgün Baran, Hacettepe Üniversitesi Araştırma Görevlisi Selda Taşdemir, Etkili İletişim Teknikleri Uzmanı Emel Algül, Doç. Dr. Canan Kocaarıtan tarafından verilen eğitimlerde 2 oturumu da tamamlayan personellere katılım sertifikaları verildi. Temizlikçisinden güvenlikçisine kadar eğitime katılan personel, “Böyle bir eğitim almaktan çok mutluyuz, çok faydalı bir proje oldu. Artık yaptığımız işi daha bilinçli olarak yerine getireceğiz” dedi.