20 Kasım Dünya Çocuk Hakları Günü nedeniyle bir mesaj yayınlayan İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, çocukların insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesi olduğunu bildirdi.

Antalya İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, ailenin, toplumun en küçük birimi ve en temel taşı olduğunu vurguladığı mesajında, “Temel değerlerimiz aile aracılığıyla yeni kuşak çocuklara aktarılır. Çocuklarımız; insanlığın ortak umudu, geleceği ve en önemli hazinesidir. Onlara uygar yaşamın tüm olanaklarını sunan, onların ruhsal ve bedensel olarak en iyi biçimde yetişmeleri için çaba gösteren toplumlar, gelişimlerini sürdürerek geleceğe güvenle bakabilmektedir. Unutmamalıyız ki, yarının teminatı olan çocuklarımıza yarının gözüyle baktığımızda yarınlarımız daha aydınlık olacaktır” ifadelerine yer verdi.

Çocukların iyi yetiştirilmesi, suç ve suç örgütlerinden uzak tutulması ve değişen yaşam koşullarına uyum sağlamaları için Emniyet Müdürlüğü olarak üzerlerine düşen sorumluluğun bilincinde görev yaptıklarını belirten Tonbul şunları kaydetti:

”Önlemek tedavi etmekten daha iyidir’ anlayışıyla hareket eden teşkilatımız, çocuklarımızın suça sürüklenmemesi, suçtan zarar görmemesi, topluma sağlıklı bireyler olarak kazandırılması amacıyla birçok proje hayata geçirmiştir. Sevgi dolu yürekleri ve gülen yüzleriyle bugüne anlam katan çocuklarımızın Dünya Çocuk Hakları Günü’nü şahsım ve teşkilatım adına kutlar, sevgilerimi sunarım.”