Vali Murat Koca

23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması, Atatürk’ün liderliğindeki istiklâl mücadelesinde dönüm noktası olmuş, Milletimiz, egemenliğin kayıtsız şartsız kendisinde olduğu yeni bir devletin ilk adımını atmıştır. 
Yüce Meclisimiz, ülkenin içinde bulunduğu olumsuz şartlara rağmen milletten aldığı güçle istiklâl mücadelesini başarıyla sonuçlandırarak, ezelden beri hür yaşayan milletimizin, sonsuza kadar hür yaşayacağını bütün dünyaya duyurmuştur. 
Bu bakımdan 23 Nisan 1920 tarihi, bu milletin önemli günlerinden birisi olmanın yanında, milletimizin her zaman en büyük güçlüklere bile kendi iradesiyle ve gücüyle karşı koyabileceğinin, her güçlüğü onurlu mücadelesiyle aşabileceğinin en büyük göstergesidir. 
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını, ülkemizde dünya çocuklarının da katılımıyla kutlayarak; barış ve kardeşlik gibi yüce değerlerin içtenlikle paylaşılmasına, dünyaya yayılmasına, farklı kültürlerin ortak noktada buluşmasına ve kaynaşmasına aracılık etmekteyiz. 
Kuruluşunun 94. yılını kutladığımız Türkiye Büyük Millet Meclisi, bugün de demokrasimizin, milli devletimizin ve geleceğimizin en büyük güvencesidir. Bu güvencenin toplumsal dayanağı ve en temiz kaynağı ise çocuklarımızdır. 
Geleceğimizin teminatı, yarınlarımız olarak gördüğümüz çocuklarımızın, daha önceki nesillerin izinden giderek, ülkenin huzuru, refahı ve gelişmesi için günü geldiğinde azim ve kararlılıkla sorumluluklarını yerine getireceğine inanıyor ve güveniyoruz. Onların başarısı ülkemizi daha güzel günlere taşıyacaktır. 
Unutulmamalıdır ki, çocuklarımıza daha güzel, daha yaşanabilir bir ülke bırakmak, onları geleceğe hazırlamak herkesin üzerine düşen sorumlulukları yerine getirmesi ile mümkündür. Çocuklarımızı ülkesini, milletini seven, çalışıp üreten insanlar olarak yetiştirmek hepimizin sorumluluğudur. 
Bu anlamlı günde, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, Birinci Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede emeği geçmiş olan herkesi saygı ve rahmetle anıyor, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını, Milletimizin ve Cumhuriyetimizin teminatı olan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını en içten duygularla kutluyorum.”

Karaman Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan

Belediye Başkanı Ertuğrul Çalışkan, 23 Nisan Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla yayımladığı mesajında: “Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümünü ve Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyoruz. Geleceğin büyükleri çocuklarımızın coşkusunu ve sevincini paylaşmaktan büyük bir mutluluk duyuyorum.
Sevgili Çocuklar,
Atatürk’ün sizlere bayram olarak armağan ettiği bu anlamlı gün, milletimizin gurur ve coşku günüdür. Sizler ülkemizin geleceği, milletimizin umudusunuz. Önümüzdeki yıllarda önemli görevlere gelecek, Türkiye’yi en iyi şekilde temsil edecek ve yarınlara taşıyacaksınız. İmza atacağınız başarılarla, ülkemizin hedeflerini yakalamasında belirleyici rol oynayacaksınız. Sizlerin başarılı, sağlıklı, huzurlu ve mutlu olmanızı istiyoruz. Bu amaçla da bizler, yaşadığımız şehir Karaman’ı geleceğe hazırlamak için var gücümüzle çalışıyoruz.
Dünya’nın her zamankinden daha fazla barışa ve diyaloga ihtiyaç duyduğu bu günlerde inanıyorum ki Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınız barışa ve diyaloga katkı sağlayacaktır. Tüm insanlığın ortak amacı olan, barış ve kardeşlik içinde bir dünyanın kurulması, siz çocuklarımızın eseri olacaktır. Sevgi dolu yüreğiniz, hoşgörünüz ve iyi niyetiniz barışın temelini oluşturacaktır.
Bu anlamlı günde Cumhuriyetimizin kurucusu Atatürk’ü, İstiklal Savaşımızın tüm kahramanlarını, saygı, minnet, şükran ve rahmetle anıyorum. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramınızı tebrik ediyor, sizleri sevgiyle kucaklıyor ve gözlerinizden öpüyorum”dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Asım Sultanoğlu

Milletin varlığını, gücünü ve iradesini gösterdiği gün olan, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94. açılış yıldönümüne ulaşmanın heyecanını yaşıyoruz. Kavuşmuş olduğumuz 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı sevinçle ve coşkuyla kutluyoruz.
Sahip olduğu değerlerle çağlar ötesine açılan kapı olan 23 Nisan; gururla kutladığımız Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak milletimizin, çocuklarımıza duyduğu sevgi ve güveni göstermektedir. Bizler, dünyanın ilk ve yegâne çocuk bayramı olarak tarihe geçen, millet iradesine dayanan, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı bu günde, tüm dünya çocuklarıyla ulusal egemenlik sevincimizi paylaşıyoruz. Böylelikle dünyaya; sevgi, saygı, hoşgörü, dostluk, kardeşlik ve barış mesajlarını bayramımızla tekrar hatırlatıyoruz.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı her geçen yıl daha coşkulu, heyecanlı ve sevinçle kutlarken, 94 yılda elde ettiğimiz başarılara yenilerini ekleyebilmek, yarınlarımızın güvencesi olan çocuklarımızı geleceğe hazırlamak için çalışıyoruz.
Her şeyin en güzeline layık olan çocuklarımızın, çocuk olma hakkıyla dünyaya geldiğinizi göz ardı etmiyoruz. Daima bu hakkınıza sahip çıkarak daha nice bayramlar yaşatabilme çabasında olacağız.
Bu vesileyle Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere, İlk Meclisimizin kahraman üyelerini ve milli mücadelede canlarını feda eden şehitlerimizi ve ebediyete intikal etmiş gazilerimizi rahmetle anıyoruz. 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı´nın ülkemiz çocukları ile birlikte, dünya çocukları arasında sevgiyi, barışı, kardeşliği güçlendirmesini, tüm çocuklarımıza mutluluk ve neşe getirmesini diliyorum.
 

CHP İl Başkanı Ahmet Ertuğrul

Cumhuriyetin ilanından önce TBMM'yi açan ve ulusal Kurtuluş Savaşını bu yüce meclisten yöneten Ulu Önder Mustafa Kemal ile silah arkadaşları, siyasette ve devlet yönetiminde millet iradesini, ulusal egemenliği her şeyin üstünde tutmuşlardır. Onların ayrıca savaş koşullarında bile çocuklara, gençlere verdikleri önemi 23 Nisan 1920 de Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan TBMM’nin Kuruluş gününü onlara bayram olarak armağan etmeleri göstermiştir. 
23 Nisan sadece TBMM’nin açıldığı gün değil, Türkiye Cumhuriyeti’nin ulus devlet olma yolunda atılmış ilk adımdır. Ulus devlet kendi devletinin ve milletinin menfaatlerini başka devletlerin menfaatlerinden üstün tutma esasına dayanır. Bu sebeple ulus devlet az gelişmiş ülkelerin yeraltı ve yerüstü kaynakları ve insan gücünü sömürerek yaşayan emperyal güçlerin karşısındaki en güçlü engeldir. Öyleyse gün çocuklarımızın geleceği için evrensel insan hakları, hukukun üstünlüğü demokrasi ve bunların teminatı olan ulus devlet için bir olma ve mücadele etme günüdür.
Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramını kutluyoruz. Bu bayram dünya barışının, dünya çocuklarının bayramıdır. Bu bayram barışın geleceğine ve geleceğin barışına yapılan bir yolculuktur. Bu bayram Anadolu'nun çocuklarının, özellikle de yoksul çocuklarının, öksüz ve yetimlerinin hayata tutunmaları için yakılan bir umudun ışığının adıdır. Bu bayram, özbeöz milletin bayramıdır.
İşte onun içindir ki 23 Nisan 1920, hem zihinlerde, hem dillerde hem de yüreklerdedir. Bu duygu ve düşüncelerle, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ile silah arkadaşları olmak üzere, TBMM'nin açılışında bulunanlarla, şehitlerimizi ve gazilerimizi şükranla anıyor, saygılarımı sunuyorum

İl Genel Meclisi Başkanı Celalettin Güngörer

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılması ile millet egemenliği resmen hayata geçirilmiş, bu önemli gün Atatürk tarafından millet egemenliğini sonsuza kadar koruyacak olan çocuklara armağan edilmiştir.
 Meclisin açılış günü olan 23 Nisan’ı Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan eden Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk, bu davranışı ile çocukların haklarını dünya gündemine taşımış, geleceğimiz olan çocuklara sevgisini en yüksek seviyede ispat etmiştir.
 Geleceğimizin güvencesi olan çocuklarımızın, kendi başına karar verebilen, hayatın güçlükleri ile baş edebilecek ölçüde donanımlı ve yetenekli gençler olarak yetiştirilmeleri ortak hedefimizdir.        
Bu duygu ve düşüncelerle, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk başta olmak üzere milli mücadelede emeği geçenleri rahmetle anar, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını ve 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten duygularımla kutluyorum.

AK Parti İl Başkanı Kerim Dereli 

23 Nisan Türkiye'de demokrasi ve cumhuriyetin temelinin atıldığı tarihtir. Milletimiz tarih boyunca çok şanlı, ihtişamlı dönemler yaşadığı gibi, çok sancılı zorlu mücadelelerle de karşılaşmıştır. Her zaman imkansızlıklar içinde dahi pek çok başarıyı gerçekleştirmiş onurlu bir millet olmuş, her türlü olumsuzluğa millet olma bilinciyle yaklaşmıştır. "Samsun, Amasya, Erzurum, Sivas hattında ilerleyen Milli Mücadele ruhu, yurdun dört bir yanına yayılmış, en büyük hamlesini Ankara'da yapmış ve 23 Nisan 1920 tarihinde Türkiye Büyük Millet Meclisi'ni dualarla açmıştır. Bu hamle ile aziz milletimiz kendi kaderini tayin hakkı kazanmış, azim, kararlılık, iman, birlik, kardeşlik duygularıyla, bağımsızlık aşkıyla zaferlerle taçlanan Kurtuluş Savaşımız başlamıştır. Bu bakımdan TBMM, milletimizin öz değerlerinin simgesidir ve yine bu bakımdan 23 Nisan 1920, sadece Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışı değil, aynı zamanda millet egemenliğine dayanan demokrasinin ve cumhuriyetin temellerinin atıldığı gündür." AK Parti olarak millet iradesiyle iktidara geldiğimizin bilinci içerisindeyiz. "Milli egemenliği yaşatıp yüceltmenin, milletimize layık olmanın gayreti içindeyiz. Başbakanımız ve Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'ın da ifade ettiği gibi, 'Ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin kuruluş ideallerine, çağdaşlaşma hedeflerine bugün her zamankinden daha yakın bir noktada bulunuyoruz. Bu başarı her şeyden önce aziz milletimizindir. Onun değişim iradesini hayata geçiren, tarihi reformlara, cesur kararlara imza atan yüce meclisimizdir. Aziz milletimizin istiklal mücadelesindeki büyük azim ve kararlılığı, bugün de muasır medeniyetler seviyesinin ötesine geçme yolunda verdiğimiz istikbal mücadelesinin en güçlü ilham kaynağıdır. Bugün Türkiye Büyük Millet Meclisimizle, güçlü cumhuriyetimizle, geleceğe güven içinde bakıyoruz." Tüm çocukların 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum. 23 Nisan Milli Egemenlik Bayramı dünyada ilk ve tek Çocuk Bayramıdır. Bu anlamda dünya için aydınlık bir gelecek, insanlık için birlik, beraberlik ve güzellikler için bir umut çağrısıdır. TBMM'nin açılış gününün, geleceğin yöneticisi ve teminatı olan çocuklara armağan edilmesinin ve tüm dünya çocuklarıyla kutlanmasının yüreklerin güzelliklerde birleşmesi bakımından çok anlamlıdır. "Çocuklarımıza İlk Meclisi ve bu uğurda fedakarlık yapan büyüklerimizi doğru anlatmalı ve bu ruh ve şuurla geleceğin müreffeh Türkiyesini inşa etmelerine katkı vermeliyiz. Çocuklarımızı, TBMM'nin manasını kavrama liyakatine sahip olarak yetiştirme temennisiyle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyor, ülkemize, tüm dünya çocuklarına barış, huzur, güven ve mutluluk getirmesini diliyorum"

AK Parti Merkez İlçe Başkanı Ahmet Akça

“Açılışının 94. yıl dönümünü büyük bir gurur ve coşkuyla kutladığımız, demokrasimizin kalbi ve milli iradenin temsil makamı olan Yüce Meclisimiz bugün de kurulduğu günkü inanç ve kararlılıkla ülkemizi daha aydınlık yarınlara taşıyabilmek için çalışmaktadır”
“Tarihimizde önemli bir dönüm noktası olan 23 Nisan 1920, milletimizin ve ülkemizin kaderinin yeniden yazılmaya başlandığı bir tarihtir. Bu tarihte bağımsızlık mücadelemiz için Meclis'in çatısı altında tek yumruk olan milletimiz, dört bir yanı işgal edilmiş vatanımızda istiklal meşalesini yeniden tutuşturmuştur.
Cumhuriyetimizin kurucusu ve ilk Meclis Başkanımız Gazi Mustafa Kemal, milli iradenin hayat bulduğu bugünü Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı olarak ilan etmiştir. Dünyada “çocuklara armağan edilen tek bayram” olma özelliğini taşıyan 23 Nisan, dünya çocukları arasında sevgi ve dostluk bağlarının güçlenmesine ve gelecekte tüm insanların barış içinde yaşayacakları bir dünyanın temellerinin atılmasına da katkı sağlamaktadır.
Bugünün küçükleri yarının büyükleri olan çocuklarımızı; milli ve manevi değerlerine bağlı, yeni düşüncelere açık, üretmesini ve paylaşmasını bilen birer aydın olarak yetiştirmek, ülkemizin ve dünyamızın geleceği için yapabileceğimiz en hayırlı ve insani yatırım olacaktır.
Bu duygu ve düşüncelerle; Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin ilk Başkanı olan Büyük Önder Mustafa Kemal ATATÜRK başta olmak üzere, Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin kurucu üyelerini, ebediyete intikal etmiş tüm şehitlerimizi, gazilerimizi ve milletvekillerimizi şükranla anıyor, tüm Karamanlı hemşehrilerimin bu anlamlı bayramını kutluyor, selam ve sevgilerimi sunuyorum.''


AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Cemal Dinçay'ın Kutlama mesajı‏

Dinçay mesajında;

''Yokluklar içerisinde kurulan İlk Meclis, önce milletimizi tek bir çatı altında toplamış, sonra da eşine az rastlanır bir bağımsızlık mücadelesi vermiştir. Tarihte eşine az rastlanır bu destansı mücadele sonucunda genç Türkiye Cumhuriyeti'nin temelleri atılmıştır. 94 yıl önce ortaya çıkan bu irade o günden beri ülkemizin bağımsızlığının ifadesi olarak milletimizin kaderine yön veren kararlar almaktadır.
TBMM, bugün de demokrasimizin, milli bağımsızlığımızın, devletimizin ülkesi ve milleti ile birlik ve beraberliğinin, aydınlık yarınlarımızın sarsılmaz güvencesidir. Kurtuluş savaşını yönetmiş, genç bir cumhuriyetin inşasını sağlamış, cephelerde savaşmış ve imkânsızlıklar içindeki bir millete umut aşılamış; yönetme iradesini millete vererek demokrasi bilincine önderlik yapmış olan bu Meclis, her şartta bu özelliklerinden taviz vermeyecektir.

TBMM'yi bize ve çocuklara emanet eden kurucu iradenin de bizden beklediği budur.

Bu vesileyle geleceğimizin teminatı çocuklarımızın, onları yetiştiren ebeveynlerin ve öğretmenlerimizin 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı yürekten kutluyor, İstiklal Harbimizin mümtaz şahsiyetlerini, Genç Cumhuriyetimizin kurucularını başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere saygı, minnet ve rahmetle anıyorum,''dedi.

Karaman TSO Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Toktay & KTSO Meclis Başkanı M.Gökhan Alkan 

"Cumhuriyetin en önemli kurumlarından Türkiye Büyük Millet Meclisi'nin açılışının 94. Yıl dönümünü ve Milli Egemenlik Çocuk Bayramını büyük bir coşku ve gururla kutluyoruz. 23 Nisan 1920 Ulusal Egemenliğimizin simgesi olan Türkiye Büyük Millet Meclisinin Kuruluş gününü Mustafa Kemal Atatürk bir bayram olarak kabul ederek, çocuklara gösterdiği değeri ve önemi bir kez daha göstermiştir. Geleceğimizin teminatı olan çocuklarımızın, Cumhuriyet’imizin Kurucusu Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, toplumumuzun her alanındaki ileri atılımlarına öncülük yapacak, kalpleri vatan ve millet sevgisiyle dolu, görev ve sorumluluklarına yürekten bağlı, düşünceli insanlar olarak yetişmesi en büyük dileğimizdir.
Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılını coşkuyla kutladığımız bu günde, varlıklarıyla hayatımıza neşe katan çocuklarımızın 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı en içten dileklerimizle kutlarız " ifadelerine yer verdiler.

KMÜ Rektörü Prof.Dr Sabri Gökmen 


“Türk milletinin kendi kararlarını kendisinin vermeye başladığı ve demokratik devlet olma yolunda atılan ilk adım olan TBMM’nin açılışının 94. yıldönümünü kutluyoruz. Mustafa Kemal Atatürk bu önemli günü, savaş sırasında yetim ve öksüz kalan yoksul çocukları sevindirmek amacıyla onlara armağan etmiştir.
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı, dünya çocuklarının katılımıyla kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması dolayısıyla dünya çocukları arasında barış ve kardeşliğin gelişmesine imkan vermiş ve böylece dünya barışına katkı sağlayan bir bayram haline gelmiştir.
Bizlere bu günü armağan eden başta Mustafa Kemal Atatürk ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin temsilcilerini minnetle anıyor, tüm Türk milletinin ve dünya çocuklarının 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nı kutluyorum.”


Karaman MHP

Karaman Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanı İsmet İlmi HATİPOĞLU, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı  dolayısıyla bir mesaj yayınlayarak, tüm çocukların bayramını kutladı:
Aziz milletimizin iradesinin tecelli edip somutlaştığı yer olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yıldönümünü haklı bir gurur ve kıvançla kutluyoruz.
23 Nisan 1920 tarihinde; ateşle çevrili bir ortamda ve milletimizin varlığına kefen biçilen bir dönemde; milliyetçi kahramanlar, egemenliğin tek ve gerçek sahibinin milletimiz olduğunu ilan etmişler ve bu inançlarından en zor anlarda bile asla vazgeçmemişler ve şüphe duymamışlardır.
Ülkemizi düşman işgalinden korumak, ulusal egemenliğe dayalı tam ve bağımsız yeni bir Türk devleti kurmak amacıyla tüm ulusça girişilen Kurtuluş Savaşı, tarihimizin dönüm noktalarından biridir. Kurtuluş Savaşı’nda milletimiz batılı güçlere karşı amansız bir ölüm kalım mücadelesi vermiştir. Düşmana karşı verilen mücadelenin tek elden yürütülmesi, milli birlik ve beraberliğin sağlanması, alınan kararlarla halkın iradesinin de dâhil edilmesi amacıyla 23 Nisan1920 tarihinde Türkiye  Büyük Millet Meclisi açılmıştır.
23 Nisan 1920, bir taraftan Türkiye Cumhuriyeti'nin temellerinin atıldığı, egemenliğin kaynağının millet olarak ilan edildiği önemli bir gün iken, diğer taraftan geleceğimizin güvencesi çocuklarımız için bir bayram olarak da kutlanmaktadır.
Cumhuriyetimizin temel değerlerine ve milletimizin bütünlüğüne yönelik saldırılar bugün olduğu gibi, yarın da devam edebileceği düşüncesiyle; gelecek nesillerin uyanık ve bu gibi tertiplere karşı tedbirli olabilmesi için bilinçli ve duyarlı olmaları gerekmektedir.
Türk milletinin gücünü sorgulama, kudretini küçümseme aymazlığına kendini kaptıranlar için; şanlı geçmişimizden ders ve sonuç çıkarılacak muazzam neticelerin, imrenilecek olayların çocuklarımıza çok iyi öğretilmesinin gerekliliği de ortadadır.
Bu itibarla yarının büyüklerinin, vatan ve millet sevgisi doğrultusunda iyi yetişmeleri, sorumlu ve duyarlı birer vatandaş olabilmeleri için gereken tüm çabanın gösterilmesi milli bir görev olarak değerlendirilmelidir.
Bu vesileyle çocuklarımızın bu anlamlı ve önemli bayramını kutluyor, geleceğin müreffeh Türkiye’sine katkıda bulunacakları inancıyla üstün başarılar diliyorum.
Egemenliğin millete geçtiği ve bunun da temsilcileri vasıtasıyla kullanılmaya başlandığı bu mana yüklü özel günün hepimize hayırlı olmasını temenni ediyorum. 94 yıl önce bu mukaddes vatanı ve aziz Meclis’i emanet eden başta Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, tüm kurucu kahramanları, aziz şehitlerimizi minnet ve rahmetle yad ediyor;aynı zamanda Çocuk Bayramı olarak kutladığımız bu anlamlı günün, dünyanın bütün çocuklarına barış ve mutluluk getirmesini temenni ediyorum,''dedi.


Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı'nın 23 Nisan Mesajı
Türk Eğitim-Sen Karaman Şube Başkanı Ziya Hotamışlı 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı mesajı yayınladı.
     Ziya Hotamışlı mesajında: "Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışını ve 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı’nı gururla kutluyoruz." dedi.
     23 Nisan 1920 tarihi, Türk milletinin, yeniden büyük medeniyet kurma yolundaki dirilişinin başlangıcıdır. Ankara’da 23 Nisan 1920’de kurulan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin 94’üncü yıl dönümü kutlu olsun. Bu kutlu gün, Gazi Meclisimizin Türklük camiasına, İslam alemine, sömürü ve işgal altındaki mazlum milletlere ve bütün insanlığa duyurduğu “Misak-ı milli” ve “Ya istiklal ya ölüm!” kararının en büyük ve en görkemli tecellisidir.
     23 Nisan coşkusu, çocuklarımızın umut saçan göz bebeklerinden bütün kalpleri saracaktır.23 Nisan’ların, 19 Mayıs’ların, 30 Ağustos’ların, 29 Ekim’lerin kıymetini her zamankinden daha iyi bilmemiz gerektiğine inanıyoruz. Türk vatanı üzerinde gerçekleştirilen yıkıcı operasyonlar, ülkemizin güvenliğini, bütünlüğünü, dirliğini tehlikeye sokmaktadır.
      Bugün gelinen noktada Milli Bayramlarımıza, Öğrenci Andı’na, hatta İstiklal Marşı’na takınılan düşmanca tutumlar geldiğimiz noktanın ne kadar elem verici olduğunu göstermek açısından önemlidir.
      TBMM’nin açılışının yıldönümünde demokrasiye daha fazla sahip çıkmalı; anayasal kurumların zarar görmemesini sağlamalı; bütünleştirici bir dil kullanmalı; milli hasletlerimizi örselemek yerine, onları başımızın tacı yapmalıyız. 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramı dünyada kutlanan ilk ve tek çocuk bayramı olması nedeniyle ayrı bir öneme sahiptir.
       Hotamışlı:Mutsuz çocuklar ile ne ülkemizin yarınlarını inşa edebiliriz ne bağımsızlığımızı ve demokrasiyi muhafaza edebiliriz ne de milletimizi çağdaş uygarlıklar düzeyine ulaştırabiliriz.
       Geleceğimizin mimarı olan çocuklarımıza öyle bir Türkiye bırakabilmeliyiz ki, onlar; Türküm, doğruyum, çalışkanım diye gururla haykırabilmeli; özünden çok sevdikleri güzel yurdumuzda, küçüklerini korumanın, büyüklerini saymanın erdemini yaşayabilmeli; Ata’mızın açtığı yolda gösterdiği hedeflere hiç durmadan yürüyebilmeli; “Ne Mutlu Türküm Diyene!” nidalarıyla varlığını adadıkları büyük Türk milletine sonsuz bir güven vererek, geleceğe koşar adımlarla ilerlemelidir. 
       Bu duygu ve düşüncelerle 23 Nisan Milli Egemenlik ve Çocuk Bayramımızı kutluyor, Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, silah arkadaşlarını ve tüm şehitlerimizi bir kez daha saygı, minnet ve rahmetle anıyoruz. Ruhları şad, mekanları cennet olsun,''dedi.

Karaman Memur-Sen İl Temsilcisi ve Eğitim-Bir-Sen Şube Başkanı Yunus Özdemir

Türkiye Büyük Millet Meclisi, Milli İradenin Tecessüm Etmiş Halidir

Yükümlülüğünü milletimizin yediden yetmişe her yaştan, her cinsten, her ırktan, her katmandan, her statüden fertlerinin üstlendiği ‘Milli Mücadele’ bir var olma savaşı olarak cereyan etmiştir. Milletin bağrından çıkmış vekilleri eliyle yürütmesi amacıyla kurulan ve kazandığı mücadelesinin ardından milletin hâkimiyetini esas alarak devletleşen milli iradenin tecessüm etmiş hali olan Türkiye Büyük Millet Meclisi’nin açılışının 94. yılına ulaşmış bulunuyoruz.
1. Dünya Savaşı’nın ardından, dünya Müslümanlarının lideri olan 6 asırlık Osmanlı Devleti’ni çeşitli desiselerle tarih sahnesinin dışına iten İtilaf Devletleri, 10 milyon kilometrekarelik Osmanlı Devleti topraklarını cetvelle uydu devletçiklere bölerek hak-batıl mücadelesindeki yüzlerce yıllık hesabı görmüşlerdir. Bugün dünya üzerinde akan kanın Müslüman kanı olmasının, açlık, fakirlik, zulüm ve gözyaşının hep halkı Müslüman ülkelerde yaşanıyor olmasının sebebi, Osmanlı bakiyesi topraklarda kurulan yeni düzenin batıl eliyle bir zulüm düzeni olarak tesis edilmesindendir.
Bin yıllık medeniyetimizi inşa ettiğimiz Anadolu topraklarında da milletimizi esaret zincirleriyle prangalamak isteyen müstevlilere, Akif’in diliyle “Ben ezelden beridir hür yaşadım hür yaşarım/Hangi çılgın bana zincir vuracakmış şaşarım” diyerek karşı duran aziz milletimiz, dinini, mukaddesatını, değerlerini, namusunu, neslini ayaklar altına aldırmamak için bir mücadeleye girişmiştir. Bu mücadelenin öncüleri, ilinde, ilçesinde, köyünde toplumun sözünü dinlediği, kanaatine itibar ettiği, yolunda yürüdüğü hatta yolunda öldüğü kanaat önderleridir, din adamlarıdır, sarıklı mücahitlerdir. İşte bu öncülerin ortaya koyduğu enerjiyle yürütülen Milli Mücadele, 23 Nisan 1920’de Ankara’da, Hacı Bayram Camii’nde kılınan Cuma Namazı’nı müteakip edilen dualarla açılan Türkiye Büyük Millet Meclisi tarafından gerçekleştirilmiştir.
Milletin azmi, kararlılığı, imkân ve gayretiyle yürütülen bir mücadelenin, milletin sahip olduğu değerlere muhalif bir anlayışa istinad etmesi zaten mümkün değildir. Bu nedenle, ‘Hakimiyet, bilâ kayd u şart milletindir’ denilerek, millete dayanan bir anlayışla ve milletçe muteber zevatın oluşturduğu heyet-i temsiliye ağırlığında Türkiye Büyük Millet Meclisi teşekkül ettirilmiştir. Ancak Milli Mücadele’den zaferle çıkıldıktan sonra yeni dönemde gerçekleştirilecek yeni yönelişler için uygun yeni bir Meclis yapısı oluşturulması doğrultusunda milli irade vesayet altına alınmıştır. Bu vesayetçi yaklaşım, milletin her şeye aklının ermediği, dolayısıyla millete yönelik bazı güzelliklerin millete rağmen gerçekleştirilebilmesi için milli iradenin vesayet parantezine alındığı bir işleyişle 21. yüzyıla kadar ulaşmıştır.
Millet, teatral metotlarla, kendisinin muhalif olduğu bir anlayışın egemen olduğu yönetim biçimini kendisinin seçtiğine inandırılmıştır. Zaman zaman millet uyanıp vesayeti reddederek iradesine sahip çıktığında ise askeri darbeler, muhtıralar yoluyla millet iradesi susturulmuş, böylesi karanlık dönemlerde yapılan karanlık hesaplarla milletin yeniden uyandığında elinin kolunun bağlı olması için gerekli sistemsel tedbirler alınmıştır.
Dün askeri darbelerle vesayet altına alınan milli irade, bugün bürokratik, yargısal müdahalelerle vesayet altına alınmak istenilmekte, milletin sandığa yansıyan iradesi değersizleştirilmeye çalışılmaktadır. Devletin kurumları, milletin konuştuğu dili anlamak mecburiyetindedir. Türkiye Büyük Millet Meclisi, milli iradenin tecessüm etmiş halidir. Türkiye Büyük Millet Meclisi’nden yansıyan iradenin sağlamasını yapacak olan ise yine millettir.