Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, 3’üncü Kaleiçi Old Town Festivali’nin gelecek yıl 28 Haziran-1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı. Festivalin 2018 onur konuğu ülkesi ise Rusya olacak.

Muratpaşa Belediyesi’nin müzik, dans ve eğlenceyle birlikte tiyatro, sinema, resim ve piyanoyu Antalya’nın kalbi Kaleiçi sokaklarına taşıdığı Kaleiçi Old Town Festivali’nin 3’üncüsü için çalışmalar başladı.

Belediye Başkanı Ümit Uysal, UNESCO Dünya Kültür Miras Listesi’nde olan ve Kaleiçi gibi yaşayan tarihi kent merkezlerine sahip şehirleri buluşturan festivalin gelecek yıl 28 Haziran - 1 Temmuz tarihleri arasında gerçekleştirileceğini açıkladı.

Başkan Uysal, yine heyecanı yüksek, festival coşkusunun tüm Antalya’yı saracağı bir festival hazırlığında olduklarını belirtti. Başkan Uysal, ilk yılında Küba’nın, 2’nci yılında İtalya’nın onur konuğu ülke olarak katıldığı festivalin 3’üncü yılında Rusya’yı onur konuğu ülke olarak ağırlayacağını kaydetti.

Ayrıca, bu yıl 6 - 9 Temmuz tarihleri arasında düzenlenen Kaleiçi Old Town Festivali kapsamında Üç Kapılar’da gerçekleştirilen Rusya Dostluk Günü’nde dünyanın el izini bıraktığı 2 metre uzunluğundaki dev matruşka da Muratpaşa Belediye fuayesinde sergilenmeye başladı. Ruslar, Türkler ve farklı ülkelerden Antalya’ya gelen turistlerin ellerini rengarenk boyalara batırıp süslediği matruşka 3’üncü Kaleiçi Old Town Festivali’ne kadar fuayede sergilenmeye devam edecek.