Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AEDAŞ), küresel iklim değişikliği sorununa dikkat çekmek için yapılan “Dünya Saati” çevre etkinliğine destek veriyor.

AEDAŞ, “Dünya Saati” çevre etkinliğine desteği kapsamında 25 Mart Cumartesi akşamı saat 20.30 ile 21.30 arasında tüm dünyayla eşzamanlı olarak 74 işletme binasının ışıklarını söndürecek. 2007 yılında Avusturalya’da başlayan ve Dünya Doğayı Koruma Vakfı (WWF) tarafından kısa sürede 7 kıtada 150’nin üzerinde ülkeye yayılan eylem, bu yıl 10’uncu kez düzenleniyor. Bu yıl iklim değişikliğinden en çok etkilenecek yerlerden biri olan Akdeniz Havzası’nda yaşanan sorunlar da bu etkinlikle dünya gündemine taşınıyor. Kentleri ve ülkeleri temsil eden anıtsal yapılar başta olmak üzere hemen hemen her şehirde binlerce bina bu eyleme katılıyor.

Geçtiğimiz yıllarda; İstanbul’da Boğaziçi Köprüsü, Fatih Sultan Mehmet Köprüsü, Topkapı Sarayı, Ayasofya Müzesi, Beylerbeyi Sarayı, Küçüksu Kasrı, Dolmabahçe Sarayı ve Saat Kulesi, Sultanahmet Cami ve Ortaköy Camii gibi anıtsal yapılar; İzmir Saat Kulesi, valilikler, belediyeler ve birçok özel şirkette Dünya Saati’ne destek için ışıklarını söndürmüştü.