Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok esnafı uyararak, 31 Aralık 2014 tarihine kadar sanayi sicil kaydı yaptırmaları gerektiğini bildirdi.

Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Yönetim Kurulu Üyesi ve Antalya Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği (AESOB) Başkanı Abdullah Sevimçok, mikro işletme vasıflarını taşıyan ve kapasite raporu olmayan sanayi işletmelerinin, 31 Aralık 2014 tarihine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne başvurarak Sanayi Sicil Belgesi almaları gerektiğini bildirdi.

Sevimçok, Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’nden yapılan duyuruya göre, Sanayi Sicil Belgesi’nin 6948 sayılı Sanayi Sicil Kanunu’nun 1. Maddesi kapsamında değerlendirilen sanayi işletmelerine, devamlı ve seri halinde tamirat yapan işletmeler ile elektrik veya diğer enerji üreten santraller, gemi inşaatı gibi büyük inşaat yerlerine verilen bir belge olduğu, bu kanuna istinaden de sanayi işletmelerinin faaliyette olup olmadıklarına bakılmaksızın Sanayi Sicil Kaydı yaptırmalarının zorunlu tutulduğunu belirtti.

Sevimçok, ilgili yasa hükümlerinden yararlanmak için 31 Aralık 2014 tarihine kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne müracaat ederek sanayi sicil kayıtlarının yaptırılması gerektiğine işaret ederken, söz konusu tarihe kadar Bilim, Sanayi ve Teknoloji İl Müdürlüğü’ne müracaat etmeyerek sanayi sicil kayıt işlemlerini gerçekleştirmeyen işletmelere ise idari para cezası uygulanacağını bildirdi.