Antalya Gazeteciler Cemiyeti, Türkiye ve Avrupa Birliği tarafından Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında hibe almaya hak kazanan “Medya Köprüsü-Media Bridges” projesi, 50 genç gazeteciye eğitim fırsatı sunacak.

Proje Nürnberg Basın Kulübü, Akdeniz Üniversitesi İletişim Fakültesi, Basın Yayın ve Enformasyon İl Müdürlüğü ve Antalya Valiliği Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü işbirliğiyle gerçekleştirilecek. Proje kapsamında 50 alaylı genç gazeteci etkili iletişim ve temel iletişim becerileri, iletişim etiği, haber toplama ve yazma teknikleri, röportaj teknikleri, Avrupa Birliği standartlarında gazetecilik, diksiyon ve beden dili, basın ceza yasaları, haber kameramanlığı, haber fotoğrafçılığı, sosyal medyanın gazetecilik üzerindeki etkileri ve temel Avrupa Birliği bilgisi konularında ücretsiz eğitim alacak. Ayrıca İngilizce dersleri de verilecek.

Eğitim sonunda başarılı olan katılımcılar sertifika alırken, ilk üçe girenler Nürnberg’e düzenlenecek ziyarete katılma fırsatı bularak yurt dışı tecrübesi kazanacak. Eğitimlere Isparta ve Burdur Gazeteciler Cemiyetleri’nin üyeleri de başvurabilecek. Ocak ayı sonunda başlayacak eğitimler için başvurular 10 Ocak 2015 tarihine kadar Antalya Gazeteciler Cemiyeti sekreteryası veya [email protected] adresi aracılığıyla yapılabilecek.

AGC Yönetim Kurulu Başkanı Mevlüt Yeni, proje ile iletişim fakültesi mezunu olmayan “alaylı” genç gazetecileri hedef aldıklarını belirtirken, “Daha önce Antalya Basın Akademisi adlı Avrupa Birliği projemiz Türkiye çapında ses getirmiş ve defalarca örnek proje seçilmişti. ‘Medya Köprüsü’ projemiz de Türkiye ve Avrupa’da medya STK’larının sunduğu 6 proje arasına girmeyi başardı. Bu bizim için büyük bir gururdur. AGC olarak daha önce Basın Akademisi projesinden faydalanamayan üyelerimiz ve gazetecilerin yoğun talepleri üzerine yeni bir eğitim projesi daha yapma sorumluluğunu üstlendik. Projemiz ile özellikle alaylı genç gazetecilerin mesleki eğitimini ve en önemlisi yabancı dil öğrenmelerini destekleyecek, yerel medya ve STK’ların Avrupa ile köprü kurmasını sağlayacağız. Sahada aktif çalışan genç meslektaşlarımızın mesleki tecrübesi, eğitimle buluşacak” dedi.