Uluslararası Sergiler Bürosu (BIE) Uluslararası Sergiler Sorumlusu Anca Anghel, AIPH Yenilik Koruma Başkanı Bernard Oosterom ve AIPH Genel Sekreteri Tim Briercliffe, Antalya’ya üç günlük ziyarette bulundu.

EXPO 2016 Antalya çalışmalarını yerinde görmek amacıyla gelen heyet, EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay başkanlığında düzenlenen toplantılarda yapılan çalışmalarla ilgili bilgi aldı, alanda incelemeler yaptı. EXPO 2016 Antalya alanında yapılan yatırımlar, şehirde yapılan çalışmalar, bütçe ve finansman, tanıtım, dış ilişkiler gibi Ajans bünyesinde yapılan tüm çalışmalarla ilgili bilgi alan BIE ve AIPH yöneticileri ile düzenlenen toplantılara AIPH’te Türkiye’yi temsil eden Osman Bağdatlıoğlu da katıldı.

Heyet, EXPO 2016 Antalya alanını ve Abdurrahmanlar Beldesi’nde bulunan ve EXPO 2016 Antalya alanına dikilecek ağaçların depolandığı alanı da ziyaret ederek, çalışmaları yerinde inceledi.

EXPO 2016 Antalya Ajansı Genel Sekreteri Selami Gülay, BIE ve AIPH’ın incelemelerinin rutin olduğunu ve başarılı geçtiğini söyledi. Gülay, BIE ve AIPH yetkililerinin, Antalya’dan olumlu izlenimlerle döndüklerini, açılışa doğru zaman ilerledikçe bu tür ziyaretlerin daha da sıklaşabileceğini ifade etti.