11 Ocak 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun da katılımı ile gerçekleştirilecek olan AK Parti Antalya İl Kongresi öncesinde 19 ilçeden 11 ilçenin kongresi tamamlandı.

İlçe kongrelerine Demre ile başlayan ve ardından Elmalı, Korkuteli, Kaş, inike, Alanya ile devam eden AK Parti’de hafta sonu da Kumluca, Gündoğmuş, Akseki, Kepez ve Konyaaltı ilçe kongreleri yapıldı.

Kumluca’da mevcut başkan Arif Yavuzer güven tazelerken Gündoğmuş’ta mevcut başkan Hasan Ali Kurnaz’ın aday olmazken yerine Ali Aslan yeni ilçe başkanı seçildi. AK Parti Akseki ilçe kongresinde ise iki liste yarıştı. Mevcut başkan Mehmet Özdilek kullanılan 262 oyun 158’ini alırken Ahmet Güngörerk ise 100 oy aldı. 4 oyun geçersiz sayıldığı Akseki ilçe kongresinde böylece Mehmet Özdilek delegelerin desteği ile yeniden başkan seçildi. Kepez ve Konyaaltı ilçe kongrelerinde mevcut başkanlar güven tazeledi. Buna göre Kepez’de Yusuf İşeri, Konyaaltı’nda da Mehmet Rıfat Durukan yeniden başkan seçildi.

Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, 2015 genel seçimlerinde de zaferin AK Parti’nin olacağına inancının tam olduğunu kaydetti. Köse, “Kurucularımızla, mahalle başkanlarımızla, sandık kurulları, köy temsilcilerimizle ve tüm teşkilata gönül vermiş vatandaşlarımızla birlik ve beraberliğimiz bozmadığımız sürece AK Parti sandıklardan birinci parti çıkmaya ve Türkiye’ye hizmet etmeye devam edecektir. Antalya’da 96 bin olan üye sayısı 4 yılda 222 bine çıkardık. Bu rakamın, Antalya seçmeninin yüzde 15’ine tekabül ediyor. Bu başarının altında siz teşkilat mensuplarımızın gayretleri başarıları var. Bu başarıları artırmaya devam edeceğiz” dedi.

“Muhalefetin bir argümanı vardı. Sahiller bizimdir diyorlardı sahiller bizim egemenliğimizdedir diyorlardı” şeklinde konuşan AK Parti İl Başkanı Köse, “Antalya’nın onların değil milletin olduğunu 30 Mart seçimlerinde hep birlikte gösterdik” dedi. Seçimi 640 kilometrelik sahil şeridiyle Antalya’nın kazandığını ifade eden Köse, “Akdeniz kıyı şeridinde AK Parti’nin belediye kazandığı tek il Antalya’dır. Tüm Akdeniz sahilinde AK Partili olabilen tek belediye Antalya Büyükşehir Belediyesi olmuştur. Türkiye’de sahiller denilince akla Antalya geldiği için dikkat edin seçimlerden sonra hiçbir siyasi parti ’Sahiller bizimdir’ diyememiştir. Onların bu ayrımını ellerinden alan sizler oldunuz, sizlerin gayreti oldu, sizlerin başarısıyla oldu” ifadelerini kullandı.