Ak Parti’nin Kasım ayı boyunca Antalya’da gerekleştireceği 5. Olağan Genel Kurulu Kongresi Demre ilçesinde başladı. Demre Düğün Salonu’nda gerçekleşen İlçe Teşkilatı’nın 5. Olağan Genel Kurul Kongresi’ne tek listeyle giren Ak Parti Demre İlçe Başkanı Bayram Arıcı, delegelerin tamamının oylarını alarak güven tazeledi.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse, Demre Belediye Başkanı Süleyman Topcu, Ak Parti Antalya İl Başkan Yardımcıları, İl Kadın Kolları Başkanı Esra Özkoç, Ak Parti Antalya Kurucu Üyesi Habib Akhan, Ak Parti Elmalı, Kaş ve Korkuteli ilçe başkanları ile 426 delegenin katıldığı genel kurul kongresine vatandaşlar da yoğun ilgi gösterdi.

Kongrede bir konuşma yapan İlçe Başkanı Bayram Arıcı, Ak Parti’nin gerçekleştirdiği 5. Olağan Genel Kongresi’nin teşkilatlar için yenilenme süreci olduğuna işaret etti. Genel seçimler öncesi Demre’de yeni kadro ile devam edeceklerini aktaran Arıcı, "Ak Parti, Demre’de son belediye seçimi kazanarak, başarısını Antalya’nın birçok ilçesinde olduğu gibi Demre’de de taçlandırmıştır. Ak Parti ile birlikte geçtiğimiz 3 yıl içerisinde ilçemize büyük yatırımlar ve hizmetler yapılmıştır. Demre’ye marina kazandırdık, eğitimde İmam Hatip Lisesi, öğrenci yurdu ve Kekova meslek lisesini kazandırdık. İlerleyen günlerde de meslek yüksek okulu kazandıracağız. İlçemize hizmet etmeye devam edeceğiz. Yeni Türkiye, yeni güç, hedef 2023 sloganı ile gün gittikçe büyümeye ve güçlenmeyi sürdüreceğiz” diye konuştu.

Ak Parti Antalya İl Başkanı Mustafa Köse de yaptığı konuşmada, “Demre’ye her geldiğimizde çok güzel organizasyonlar oluyor. Demre teşkilatının heyecanı belediye başkanımızın heyecanı ile birleşiyor ve hakikaten son derece verimli toplantılar oluşuyor. Bu toplantı da onlardan biridir. Bugün Ak Parti teşkilatlarının Demre’de bulunması birlik ve beraberliği bir kez daha gösteriyor. Hafta içi öğlen saatlerinde olmasına rağmen çok yüksek bir katılımla bu kongrenin icra ediliyor olması takdire şayandır. Demre teşkilatımızı tebrik ediyorum. Kongreler yenilenmenin yaşandığı ve yeni isimlerin partimize katıldığı bir dönemdir. Gerek başka partilerden partimize katılanlar, gerekse teşkilatımızda farklı kademelerde görev alan arkadaşlarımızın dahil olmasıyla yeni bir ekip oluşturuyoruz. İlçe Başkanımız ve Demreli vatandaşlarımız için bu seçimin hayırlı, uğurlu olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

Konuşmalar sonrası ilçe kongre seçimine geçildi. 426 delegenin katıldığı seçimlerde 274 delege oy kullandı. Tek listeyle seçime giren mevcut ilçe başkanı Bayram Arıcı, 274 oyun tamamını alarak tekrar ilçe başkanlığına seçildi.

Seçim sonrası Ak Parti Demre İlçe Yönetimi; Süleyman Çetinkaya, Abdullah Durdemir, Kemal Karakehya, Recep Akcan, Ünal Arıkan, Muhammet Özarslan, Huriye Kara, Ramazan Nalbant, Haluk Bilgiç, Yusuf Özdemir, Mehmet Ali Sarıgedik, Münir Açıkgöz, Harun Şahin, Mehmet Eren, Mehmet Darıcı, Gülsüm Cengiz, Salih Yabacı, Süleyman Sertbaş ve Ayşe Karaca isimlerinden oluştu.

İl Delegeleri ise; Bayram Arıcı, Süleyman Topcu, Fatma Avcı, Mehmet Topaloğlu, İdrisgüzeloğlu, Hüseyin Özek, Şeref Boyalı, Orhan Avcı, Turgut Çulcu, Ünal Arıkan, Ali rıza Zorlu ve Sabri Sarıca oldu.