Akdeniz Belediyeler Birliği Olağan Meclis Toplantısı gerçekleştirildi. Akdeniz Belediyeler Birliği’ne 8 yeni belediye daha üye oldu.

Akdeniz Belediyeler Birliği’nin Olağan Meclis Toplantısı, Antalya Su ve Atık Su İdaresi(ASAT) Konferans Salonu’nda gerçekleştirildi.

Akdeniz Belediyeler Birliği ve Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, toplantı öncesi 29 Mayıs ve 30 Ekim arasında geçen hizmetler hakkında bilgi verdi.Belediyeler birliğini kurumsal bir yapıya kavuşturarak ve şehir sorunlarında insiyatif almayı hedeflediklerini ifade ede Başkan Tütüncü, “Hizmeti ayağa götürmeye çalışacağız. Aradaki fiziksel mesafeyi kısaltacağız. Dünyadaki gelişmeleri yakından takip etmeliyiz. Üyelerimizin başkanlarımızın ve çalışanların tecrübe kazanacağı ortamları oluşturmaya çalışıyoruz. Önemli olan yapıyı güçlendirmektir. Kurum güçlü olursa bu yapıdaki olan her belediye güçlenecektir” dedi. Toplantıda Akdeniz Belediyeler Birliği’nin 2015 yılı çalışma programı hakkında da bilgi verildi.

2015 YILI HEDEFLERİ

Akdeniz Belediyeler Birliği’nin 20015 yılı çalışma programında ise şu maddeler yer aldı:

"Birliğin kurumsal kapasitesini güçlendirmek,ulusal ve uluslar arası belediye birlikler ve mahalli idareler arasındaki iletişimi güçlendirmek, üye belediyelerin kapasitelerini güçlendirmek, belediyeler için eğitim programları düzenlemek ve mevzuat bilgilendirme çalışmalarına destek vermek, üye belediyelere danışmanlık ve müşavirlik yapmak,yasal mevzuat değişimine yönelik çalışmalara katılmak görüş ve öneriler sunmak, Akdeniz Bölgesi belediyelerin tanıtımını yapmak, Akdeniz Bölgesi’nin kalkınma süreçlerine katılmak, bu kapsamdaki çalışmaları desteklemek.”

Bütçe, yeni üyelik talebinde bulunan belediyelerin talepleri, tüzük değişikliği, Türk Dünyası Belediyeler Birliği’ne üyelik, Proje yönetmelik yarışması, birliğin kurumsal yapıya dönüştürülmesi kapsamında 7 madde görüşülerek karara bağlandı.

YENİ ÜYE 8 BELEDİYE

Antalya Serik Belediyesi,Isparta’nın Sütçüler, Çarıksaraylar, Çiçekpınar,Şakirkarağaç,Burdur’un Kızılkaya, Kocaaliler, Çeltikçi İlçe belediyelerinin birliğine üyelik talepleri oy birliği ile kabul edildi.Yeni üyelerle birlikte 44 olan üye belediye sayısı 52’ye yükseldi.

Yeni projeler ve yarışma maddesinin görüşülmesinin ardından söz alan Demre Belediye başkanı Süleyman Topçu, belediyelerin borç batağı içinde olduğunu ve yardım edilmesi noktasında destek beklediklerini kaydetti.

Bunun üzerine Başkan Tütüncü şöyle konuştu:

“Akdeniz Belediyeler Birliği’nin öncülünde Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’inde katılımıyla bir toplantı düzenleyeceğiz. Sorun masaya yatırılacak. Fazla abarttığınızı düşünüyorum. Zannediyorum ortak akıl zemininde buluşacağız.”

Tütüncü, Akdeniz Belediyeler Birliği’nin yeni logosunu da tanıttı.