Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş., Antalya’nın Kumluca ilçesinde yer altı şebekesi, trafo ve dağıtım merkezlerinden oluşan 2,3 milyon liralık yatırımın çalışmalarına başladı.

Akdeniz Elektrik Dağıtım A.Ş. (AKEDAŞ) tarafından Kumluca’da yapılacak olan 2,3 milyon liralık yatırımın çalışmalarına Toptaş, Beşikçi ve Temel Eğitim Mahalle’lerinden başlandı.

Kumluca Belediye Başkanı Hüsamettin Çetinkaya, AKEDAŞ tarafından yürütülen çalışmaları yerinde inceleyerek çalışmalar hakkında yetkililerden bilgi aldı. Kumluca’nın her geçen yıl gelişip büyüdüğünü ve buna paralel olarak da enerji ihtiyacının da arttığına değinen Başkan Çetinkaya, ilçenin yıllık enerji ihtiyacının 30 MVA (Mega Volt Amper) olduğunu yaşanan elektrik enerjisi sıkıntısının yapılacak ring hattıyla büyük oranda çözüme kavuşacağını belirtti.

Yürütülen çalışmalarda mevcut şebekenin güçlendirilerek yer altına alınmasının yapılacağını kaydeden Başkan Çetinkaya şunları söyledi:

"İlçemizdeki tarım alanlarımızın yerleşim alanlarıyla birlikte olmasından dolayı, enerji nakil hatlarımızdaki kesitler yetersiz gelmektedir. Kırsal mahallelerimizdeki trafo güçlerinin yetersizliği nedeniyle sıklıkla gerilim düşüşleri yaşanmakta, bu da vatandaşlarımızı olumsuz etkilemektedir. Özellikle tek hat üzerinden gelen elektrik yaşanan bir arıza da ilçemizde önemli sorunlar ortaya çıkartıyordu. Şimdi yapılan ring hattı çalışmasında elektrik enerjisi tek yönden değil iki yönden de sağlanabilecek. Böylece bir hatta sıkıntı yaşanması durumunda diğer hat devreye girecek. Böylece AKEDAŞ tarafından yapılacak ring hattıyla ilçemizdeki elektrik kesintileri en aza indirilecek."

Çalışmalarda ayrıca 6 kilometre yer altı şebekesi, 4 trafo, 5 beton köşk trafo, 1 dağıtım merkezi bulunduğunu vurgulayan Başkan Çetinkaya, belediye olarak AKEDAŞ tarafından yürütülen iyileştirme çalışmalarına destek verdiklerini bildirdi.