Akdeniz Turistik Otelciler ve İşletmeciler Birliği (AKTOB)Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve Yönetim Kurulu üyeleri, Antalya Valisi Muammer Türker’e nezaket ziyaretinde bulundular.

Vali Muammer Türker ziyaretten duyduğu memnuniyeti ifade ederek, ANSİAD Yönetim Kurulu Başkanı Yusuf Hacısüleyman ve tek tek tanıştığı Yönetim Kurulu Üyelerinden bilgi aldı. Turizmin Antalya ve Türkiye için önemine değinen Vali Türker, Antalya’nın Türkiye’ye ürettiği katma değer içinde turizmin çok önemli olduğunu belirterek, “Devletin buradaki rolü işletmecilerin önünü açmak olmalı. İşi siz yapıyorsunuz, biz eğer destek verebilirsek, sektörün genelinde bize düşen yol gösterme anlamında bir rol varsa mutluluk duyarız. Devletin rolü turizmin sürdürülebilir hale getirilmesi olmalı” dedi.

Başkan Yusuf Hacısüleyman da 1984 yılında kurulan AKTOB’a gönüllülük esasına dayalı Kaş’tan Alanya’ya kadar 486 otelin üye olduğunu ifade ederek, “Sivil toplum kuruluşları içinde önde gelen derneklerden birisiyiz. Arkadaşlarımızın birçoğunun değişik platformlarda başka görevleri de var. Turizmde Türkiye’nin hem yatak, hem geceleme anlamında yarısından fazla kapasitesi Antalya’da bulunuyor. Bundan dolayı Bakanlığımıza da mümkün olduğu kadar ışık tutmaya çalışıyoruz. Önümüzü görmek içinde birçok faaliyet yapıyoruz” şeklinde konuştu.

Turizmciler ziyaretin sonunda Vali Türker’i, 27-28 Kasım tarihlerinde yapılacak turizm sektörünün tamamı ve bankacılık sektörünün katıldığı Uluslararası Resort Turizm Kongresi’ne davet ettiler.