Antalya’nın Alanya Kaymakamı Dr. Hasan Tanrıseven, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının 2014 yılı faaliyetleri ile ilgili değerlendirmelerde bulunarak, “Güvenlik birimlerimiz, Alanya’nın huzuru ve güvenliği için çalışıyor” dedi.

Kaymakam Tanrıseven, İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının 2014 faaliyetlerini değerlendirdi. İlçe Emniyet Müdürü Mehmet Ömür Saka ve İlçe Jandarma Komutanı Bnb. Alper Çetinkaya’dan 2014 yılı faaliyetleri ile ilgili bilgi alan Kaymakam Tanrıseven, Alanya’nın gerek şehir içindeki kalabalık nüfusu gerekse turizm şehri olmasından dolayı yaz aylarında bu nüfusun katlanması sebebiyle trafik ve asayiş konusunda dezavantajlı bir konumda bulunduğunu ifade etti. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı personelinin bu konuda yapmış oldukları çalışmaları takdir ederek “Alanya halkının ve dünyanın dört bir yanından turistik seyahat amacıyla Alanya’ya gelen misafirlerimizin huzurunu ve güvenliğini sağlamak için oldukça özverili çalışıyorlar. Gerek trafik terörüne karşı gerekse yılın son aylarında artış gösteren kaçakçılık ve organize suçlara karşı kolluk kuvvetlerimiz gereken tüm çalışmayı yapıyor” dedi.

“GÜVENLİK BİRİMLERİMİZ, GEREKEN ÇALIŞMAYI LAYIKIYLA YAPIYOR”

Halkın huzur ve güvenliği için güvenlik birimlerinin özverili çalışmasının oldukça önemli olduğunu vurgulayan Kaymakam Tanrıseven, Alanya halkının da onlara daha fazla yardımcı olması gerektiğini ifade etti. Kaymakam Tanrıseven sözlerine şöyle devam etti: “Alanya halkı, hem kendi huzuru için hem de yaşadığı coğrafyanın en önemli avantajı olan turizme zarar vermemek adına güvenlik sorunlarına karşı duyarlı davranarak kolluk kuvvetlere yardımcı olmakta. Ancak 300 bine yaklaşan nüfusu sebebiyle doğal olarak bazı vatandaşlarımız bu bilinci göz ardı ediyor. İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı bu konuda gereken çalışmayı layıkıyla yaparak Alanya halkının ve misafirlerimizin güvenliğini sağlıyor.”

İLÇE EMNİYET MÜDÜRLÜĞÜ VE İLÇE JANDARMA KOMUTANLIĞININ 2014 YILI FAALİYETLERİ

İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığının hazırladığı faaliyet raporuna göre 2014 yılında Alanya’da yaşanan 1665 trafik kazasının 468’i maddi hasarla sonuçlandı. 819 yaralanmalı kazada 1166 kişi yaralandı. 2014 yılında trafik kazası sonucu 7 kişi hayatını kaybetti. Bu kazalarda ve yapılan rutin kontrollerde trafik kurallarını ihlal ettiği gerekçesiyle 24.792 sürücüye ceza kesildi. Kesilen ceza miktarı ise 7 milyon 73 bin 210 liraya ulaştı. Ayrıca 2014 yılında İlçe Jandarma Komutanlığının verilerine göre 1044 asayiş vak’ası yaşandı.

Verileri inceleyen Kaymakam Tanrıseven, bir önceki yıla göre trafik ve asayiş olaylarında düşüşler görülmesinin mutluluk verici olduğunu ifade etti. Çalışmalarından dolayı İlçe Emniyet Müdürlüğü ve İlçe Jandarma Komutanlığı ekiplerini takdir ederek “ Alanya halkının huzur ve güvenliği sizin çalışmalarınızla sağlanacak” dedi.