Alanya Belediyesi ve Mimar Sinan Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi işbirliğiyle düzenlenen “11.Uluslararası Alanya Taş Heykel Sempozyumu” Alanya Turistik İşletmeciler Derneği’nin yapacağı kokteylle tamamlanacak.

Türkiye’den Fulya Asyalı, Özgür Turhan, Çağdaş Erçelik, Gürcistan’dan Valeria Jikia, Ivan Tsiskadze, Litvanya’dan Vytatuas Tallat Kelpsa, Ukrayna’dan Mikhail Levchenko, İspanya’dan Uli Schwander, Rusya Federasyonu’ndan Vasilisa Chugunova ve İtalya’dan Paolo Benvenotti’nin katıldığı sempozyumda ortaya çıkartılan eserler Alanya’nın farklı bölgelerinde sergilenerek turizm tanıtımına önemli katkılar sağlayacak. Sempozyumun kapanış kokteyli, Alanya Turistik İşletmeciler Derneği (ALTİD) tarafından 3 Aralık tarihinde 15.30’da Alanya Belediyesi binası arkasında yapılacak.

“FACEBOOK, TWITTER VE INSTAGRAM İLE TANITIM”

Turizmden pay alan dünya şehirlerinin sanata büyük önem verdiğini, sanatla turizmin etle tırnak gibi birbirine bağlı olduğunu, sanatın, bölgede gizli tanıtım yaptığını ve imaj güçlendirdiğini söyleyen Türkiye Otelciler Federasyonu (TÜROFED) Yönetim Kurulu Üyesi ve ALTİD Başkanı Burhan Sili, “İnternet mecrası günümüzde oldukça aktif olarak kullanılıyor. Sanat eserleri üretilerek bunların şehrin farklı noktalarında sergilenmesiyle yerli ve yabancı misafirlerimizin, bu eserler önünde çektikleri fotoğraf ve videoları Facebook, Twitter ve Instagram gibi sosyal paylaşım sitelerinde yayınlamaları Alanya tanıtımına büyük katkılar sağlıyor. Türkiye’de, bir ilçe olmasına rağmen Alanya heykel sempozyumunun 11 yıldır sürdürülmesinin geri dönüşümü, şehrin marka değerine önemli bir katkı olarak sonuçlanmaktadır” dedi.