Antalya’nın Alanya İlçesi’nde 30 kişiden oluşan Neşe-i Muhabbet Türk sanat müziği korosu, geliri engellilerin kaldığı Engelsiz Yaşamevi’ne bağışlanmak üzere bir konser düzenledi.

Alanya’da 30 kişiden oluşan Neşe-i Muhabbet Türk sanat müziği korosu, geliri engellilerin kaldığı Engelsiz Yaşamevi’ne bağışlanmak üzere Alanya Kültür Merkezi’nde bir konser düzenledi. Geceye yaklaşık 500 kişi katıldı. Konser’de sahne alan her biri ayrı meslek dallarında çalışan ve hiç karışılık beklemeksizin kendi imkanlarıyla çalışmalarını gerçekleştiren koro üyeleri dinleyicileri mest ettiler. Konser’de engelli çocuklar da sahne aldı. Yoğun programı nedeniyle konsere gecikmelide olsa katılan Alanya Kaymakamı Dr Hasan Tanrıseven ise, içeri girdiği sırada, göreve geldiği ilk günden beri yakından ilgilendiği engelli çocuklar tarafından sevgiyle karşılandı.

Karşılama sırasında Kaymakam Hasan Tanrıseven’e ’ Hoş geldin devlet baba ’ diyen engelli çocuklar hem Kaymakam Tanrıseven’i hem de salondaki izleyicileri duygulandırdı. Engelli bireylerle yakından ilgilenen Kaymakam Tanrıseven, " Ben her zaman sizinleyim, sizler bizim önceliğimizsiniz" dediği çocuklarla hatıra fotoğrafı çekindi. Alanya İlçe Jandarma Komutanı Binbaşı Alper Çetinkaya’nın da katıldığı konser yaklaşık 2 saat sürdü. Gecede engelli çocukların rehabilite edildiği Engelsiz Yaşamevi’ne yardımda bulunan Kısmet Otel ekipmanları işletmecileri Sait Savaş ve Duran Yağmur’a, katkılarından dolayı plaket verildi.

Neşe-i Muhabbet Korosu kurucusu ve

Engelsiz Yaşamevi Derneği Yönetim Kurulu Üyesi Ünal Ayaz, engelliler yararına düzenledikleri konsere halkın büyük ilgi gösterdiğini söyledi.Konserin gelirinin engelli öğrencilerin kaldığı Engelsiz Yaşamevi binasının iyileştirme çalışmalarında kullanılacağını bildiren Ayaz, "Koromuz engelsiz yaşama destek vermek için kuruldu. Herhangi bir kar amacımız yoktur. Geçen yıl da gerçekleştirdiğimiz etkinliklerle yaşam evine

mutfak yaptırdık. Yaptığımız bu etkinliklerde karı, engelliler yaşam evine veriyoruz" dedi.Koroda öğretmenden, ev hanımına farklı meslekten insanların olduğunu ifade eden Ayaz, 30 kişilik sivil toplum örgütü olduklarını söyledi. Ayaz koronun bir üyesinin de görme engelli olduğunu sözlerine ekledi. Engelsiz Yaşamevi Derneği Başkanı Gülnur Erbudak Ağca, Özgün Kardelen Özel Eğitim Okulu Yönetim Kurulu Başkanı Feridun Özdeş

ise konser sonrası yaptıkları açıklamada, özel gecede kendilerini yalnız bırakmayan katılımcılara teşekkür ettiler.