Antalya Kaleiçi Derneği’nin tanıtım toplantısı gerçekleştirildi.

Kaleiçi Yat Limanı Yelken Restoran’da gerçekleştirilen toplantıda konuşan Antalya Kaleiçi Derneği Başkanı Ömür Kuşçalar, dernek olarak ilk toplantılarını yaptıklarını belirtti. Kuşcular, 9 yıldır Kaleiçi Yat Limanı Tanıtım ve Kalkındırma Derneği(KALYADER) adı altında Keleiçi’nde hizmet sunduklarını aktardı. Artık yeni düzenleme ile Kaleiçi’ne, Kaleiçi Yat Limanı Derneği ile hizmet etme gayreti içinde olacaklarını işaret eden Kuşçalar, "KALYADER yoluna yeni dernekle devam edecek. Artık sosyal projelere ağırlık vereceğiz. Bu çerçevede alışıla gelmişin dışında hizmet yelpazeleri oluşturacağız. Esnafın sorunları ilgilenmek ve çözüm önerisi sunmayı amaçlansa da aynı zamanda Kaleiçi’nde yaşayan ailelerinde sorunlarını da çözmek için çalışacaktır. Kaleiçi’ne turist getiren rehberlerin sorunlarının çözümü noktasında da gayret göstereceğiz" dedi.

BELEDİYE BAŞKANLARINA KARNE

Kaleiçi’ne hizmet getiren belediye başkanlarının seçim zamanında vermiş olduğu beyanatları ve başarı grafiklerini yakından takip edeceklerini belirten Kuşçalar "Belediye başkanlarına karne vereceğiz. Bu karne kendilerine ulaştırılacaktır. Biz istiyoruz ki iki belediye başkanında karne notları iyi olsun" dedi. Kuşçalar, Kaleiçi’ne kuracakları bir merkezde Kaleiçi’nin minik heykelleri, hediyelik eşyalar uygun fiyata yerli ve yabancı turistlerin hizmetine sunulacağını ifade etti.

ESNAFA ÜCRETSİZ DİL KURSU

Kaleiçi’nin 4 mahalleden oluştuğunu dile getiren Kuşçalar, mahalle muhtarları ile yakın ilişkiler içinde olacaklarını belirtti. Aidat ve giriş ücret alınmayacağını işaret eden Kuşçalar, üyelerinin hukuki sorunlarını yakından takip edecek bir hukuk ofisinin olacağını kaydetti. İsteyen esnafa ücretsiz yabancı dil dersi ve satış pazarlama noktasında ücretsiz dersler verileceğini aktaran Kuşçalar, Kaleiçi web sayfasını da hazırladıklarını dile getirdi. Kaleiçi’nin 2300 yıllık geçmişiyle dimdik ayakta duran ilk turizm merkezlerinden biri olduğunun altını çizen Kuşçalar, "Kaleiçi hepimizindir. Vatandaşlarımızla hep birlikte ortak projeler ile Kaleiçi’ni güzelleştirelim. Herkes bizimle projelerini paylaşabilir" dedi.

TURİSTİN ESNAFTAN ALIŞVERİŞ YAPMASINI SAĞLANACAK

Rehber ve acente müdahaleleri nedeniyle turistlere alışveriş yaptırılmadığını savunan Kuşçalar, "Bu noktada rehber, acente ve esnafla oluşturulacak kurulla görüşmeler yapacağız. Ortak bir çözüm noktası bulacağız. Firmalar büyük ama biz elimizden genli yapacağız" diye konuştu.

Ayda bir kez toplantı yapacaklarını vurgulayan Kuşçalar, Tolga Kaan Şahin, Veli Ercan, Şahin Gerçek, Mehmet Ercan Koparanlı isimlerinden oluştu.