Antalya’da 24 Kasım Öğretmenler Günü, Antalya Kültür Merkezi’nde düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Atatürk Anıtı’na çelenk konulmasının ardından Antalya Kültür Merkezi’nde (AKM) devam eden programa Antalya Valisi Muammer Türker, Garnizon Komutanı Tuğgeneral İrfan Can, İl Emniyet Müdürü Cemil Tonbul, İl Milli Eğitim Müdürü Osman Nuri Gülay, Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Birol Ekici, emekli öğretmenler, görevde bulunan öğretmenler ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan programın açılış konuşmasını yapan il Milli Eğitim Müdürü soman Nuri Gülay, öğretmenliği "insan yetiştirme" olarak tanımladı. Eğitim seferberliğinin öncülerinin öğretmenler oluğunu kaydeden Gülay, "Antalya’da proje destekleri, araştıran aklın ve bilimin izinde nesiller yetiştireceğiz.Şehit düşen tüm meslektaşlarımızı minnetle anıyoruz. Tüm öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Günü’nü hazırlıyorum" dedi.

Antalya Valisi Muammer Türker ise, bilginin üretimi ve paylaşımının önemli olduğunun altını çizerek, Antalya’nın Türkiye’deki ortalamanın üzerinde eğitim verildiğini dile getirdi.Öğretmenlerin kaliteli bireyler olarak yetiştirilmesi gerektiğini ifade eden Vali Türker, "Daha güçlü ve büyük Türkiye’yi öğretmenlerin yetiştirdiği öğrenciler kuracak. Öğretmenin rol modeli diğer bütün unsurlardan önemlidir. Öğretmenlerin hem maddi hem de manevi bakımdan istenilen yerde olduğunu söyleyemeyiz. Bunun için gayret göstermeliyiz" diye konuştu.

24 Kasım 2013 tarihinden sonra emekli olan öğretmenleri temsilen bir grup öğretmene Vali Türker tarafından "Hizmet Şeref Belgesi" verildi.

İl Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından düzenlenen resim, şiir ve kompozisyon dallarında düzenlenen yarışmada birinci ve ikinci olan öğrencilere de ödülleri Vali Türker ve Garnizon Komutanı Tuğgeneral Can tarafından verildi.

Programda adaylıkları kalkan öğretmenler de yemin etti.

Demre Kaymakamlığınca öğretmenlerden oluşturulan tiyatro grubunun yaşanmış bir olaydan sergilediği "Töre" isimli oyun ilgiyle izlendi.

Saime Salih Konca Lisesi Anadolu Lisesi öğretmenlerinin müzik gösterisin ardından program "Öğretmen Sevgisi" isimli serginin açılışı ile sona erdi.