Antalya’da protez olan ayağıyla babasının yaptığı düzenekte yürümeye çalışan 3 yaşındaki Özge, yeni protezini almak için İstanbul’a geldi. Minik Özge, kendisi için özel olarak yapılan protez ayak sayesinde artık daha rahat yürüyebilecek.

Antalya’da bir ayağı protez olan 3 yaşındaki kızı Özge’ye, fizik tedaviye götüremediği için evinde kurduğu düzenekle yürümeyi öğretmeye çalışan 39 yaşındaki Ali İhsan Yıldırım’ın bu çabası geçtiğimiz Mayıs ayında Türkiye gündemine gelmişti. Bunun üzerine bir çok kurum ve kuruluş minik Özge’ye yardım için çalışma başlatmıştı. Minik Özge’ye yardım eli uzatan Antalya Büyükşehir Belediyesi, geçtiğimiz haftalarda Özge ve ailesini yeni bir protez ayak yapılabilmesi için İstanbul’a getirmiş ve protezin ölçülerini aldırmıştı. Aile bu kez son işlem olan hazır protezi almak için İstanbul’a geldi.

Yeni protezle yürüyüp koşabilecek

Antalya’dan kalkan uçakla eşi İlknur ve kızı Özge ile birlikte İstanbul’a gelen fedakar baba Ali İhsan Yıldırım, Atatürk Havalimanı’nda İhlas Haber Ajansı muhabirine yaptığı değerlendirmede, “Özge şuanda çok mutlu yeni protezini alacak. Eski proteziyle yürüyemiyordu, küçük geliyordu. Yeni proteziyle daha rahat yürüyebilecek. Belki arkadaşlarıyla koşabilecek. O yüzden mutluyuz” dedi.

3 yaşındaki Özge yeni protez ayağının takılmasının ardından artık daha rahat hareket etme imkanı bulacak.