Antalya Devlet Opera ve Balesi, Aralık ayında opera, bale, müzikal, çocuk oyunu ve konser olmak üzere toplam 11 temsil ile izleyici karşısına çıkacak.

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Aralık ayında biri çocuk oyunu biri ise opera olmak üzere iki yeni eserin prömiyerini yapmaya hazırlanıyor. İlk olarak 4 ve 5 Aralık’ta bestesi Cem Orhan’a, librettosu ise Zeynep Eder’e ait olan “Şekeronya” çocuk oyununu sahnelenecek. Fatih Şanal tarafından sahneye konulan oyunda ülkesinden kaçan Şekeronya’nın haylaz çocuğu Fırıldak’ın eve dönüş hikayesi anlatılıyor.

Dünya opera sahnelerinin aranılan, ünlü İtalyan besteci Puccini’nin “La Boheme” operasının prömiyeri ise 25 Aralık’ta gerçekleştirilecek. Rejisörlüğünü Vincenzo Grisostomi Travaglini’nin yaptığı ve reji uygulaması ise Yiğit Günsoy’a ait olan eser 27 Aralık’ta tekrar sahnelenecek.

ANTDOB Aralık ayının tek bale temsili olan “Otello” eserini 6 Aralık’ta sahneleyecek. Uğur Seyrek tarafından sahneye konulan bale, masum, sadık ve cesur bir kadın olan Desdemona’nın her yönüyle farklı bir erkek olan Otello’yu severek, aslında kaderini seçmesi üzerine kurgulanmış olup bir kıskançlık trajedisiyle sonlanmasından daha büyük anlamlar taşıyor.

Recep Ayyılmaz tarafından sahneye konulan Verdi’nin “La Traviata” operası son iki temsil ile Antalyalı sanatseverlere veda ediyor. Aşk ve suçluluk duygusunun heyecanlı, neşeli ve dramatik melodilerle işlenmesiyle seyircisini ilk andan itibaren etkisi altına almayı başaran eser, 9 Aralık ve 11 Aralık’ta sahnelenecek. 9 Aralık’taki temsilde Violetta rolünde Ankara Devlet Opera ve Balesi sanatçısı soprano Esra Abacıoğlu, 11 Aralık’taki temsilde ise Germont rolünde İstanbul Devlet Opera ve Balesi sanatçısı tenor Murat Güney sahne alacaklar.

Kasım ayında prömiyeri gerçekleştirilen, rejisörlüğünü Yiğit Günsoy’un üstlendiği ve sanatseverlerin yoğun ilgisini toplayan “Paris’te Bir Gece” opereti 16 Aralık ve 18 Aralık’ta tekrar sahnelenecek.

Antalya Devlet Opera ve Balesi 20 Aralık’ta ise kostüm, dans ve projeksiyonla renklendirilmiş “Yeni Yıl Şarkıları” konseri ile izleyicileri ile buluşacak.