Antalya Süper Amatör Küme’de mücadele eden Korkuteli Belediyespor’un hafta sonu oynanan Antalya Sanayispor maçının sonucu disiplin kurulundan çıkacak karara bağlı.

Hafta sonu oynanan Korkuteli Belediyespor- Antalya Sanayispor maçının akibeti disiplin kurulundan çıkacak karara bağlı. Hakem Serdar Bahçıvan’a tepki gösteren Korkuteli Belediyespor As Başkanı Mehmet Emin Kolan, amatör futbol camiasının resmen adaleti aradığını ifade etti. Korkuteli Belediyespor, Antalya Sanayispor maçında, hakemin maçın önüne geçerek damga vurduğunu belirten Kolan, “Kural uygulayıcılar saha içinde adalet kavramını yitirirse, orada kaos çıkar. Maçın yan hakemi Korkuteli Belediyespor sporcularına ve taraftara maç içinde sözlü tehdit savurdu, top oynama şevki kırılmıştır. Her şeyden öncesi, 1972 yılında kurulan Korkutelispor oyuncularına ağza alınmayacak küfürler edemezler. Üzerinde yeşil-sarı forma olan oyuncular, Korkuteli Belediyespor’un oyuncularıdır. Oyunculara, kulübümüzün ismiyle hitap edilmelidir. Spor ahlakı ve etik kurallar bunu gerektirir” dedi.

2014-2015 sezonunun geneline hakem hatalarının damga vurduğunun altını çizen As Başkan Mehmet Emin Kolan şunları söyledi:

“Kulüplerimizin çoğu bu sezon göğsünü gere gere, hakem memnuniyetinden bahsedemez hale gelmiştir. Bu da ASKF ile kulüpleri karşı karşıya bırakmıştır. Hakemlerimiz dokunulmazlık zırhı adı altında yaptıkları, gün geçtikçe kendilerinden soğutmaktadır. Hiçbir hakem ve antrenör, kulüplerden üstün değildir ve olamaz. Yöneticilerimiz ve şahsım, maç sonu kendi yanlışlarımızı sorguluyoruz ve konuşuyoruz. Yanlışlarımızı düzeltme yolunu arıyoruz. Acaba, hakem camiası bunu ne kadar yapıyor? Hakem gözlemcileri, acaba saha içindeki hakem yanlışlarını ne kadar objektif sorguluyor?” dedi.

Kolan, “Maçın 68’inci dakikasında kırmızı kart sonrası saha içinde can güvenliğim yok diyerek maçı tatil eden bir orta hakem bizim şimdiye kadar 4 maçımızı katletti. Hakemin bu davranışı tüm oyuncularımızı, yöneticileri ve özellikle can güvenliğim yok diyerek Korkuteli İlçe Emniyet müdürlüğündeki polisleri strese sokmuştur. Olayın devamında maçın yan hakemi, soyunma odasına giderken söyledi o küfür herkes gördü ve duydu. Bu olay üzerine futbolcularım psikolojik olarak futbol oynayamayacak duruma geldi. Süper Amatör Küme’nin durumu içler acısı” dedi.