ASAT, su borcu olanlara, gecikme zammı, gecikme faizi dahil tüm cezaları kaldırarak borçlarını yeniden yapılandırma imkanı sundu.

Antalya Su ve Atık Su İdaresi Genel Müdürlüğü’nün binlerce borçluyu sevindiren yeniden yapılandırma uygulamasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Çeşitli nedenlerle zamanında ödenemeyen ve faizlerle birlikte büyüyen borçlarından kurtulmak isteyen binlerce borçlu, yapılandırmadan yararlanmak için müracaat etti. Borcu icraya gidenlerin de yararlanabildiği yapılandırmaya müracaat edenler, gecikme zammı ve faizlerini ödemeden borçlarını istedikleri taksit seçenekleri ile yapılandırabiliyor.

18 TAKSİTTE 36 AYDA ÖDEME İMKANI

Yapılandırmadan yararlananlar, borçlarının gecikme faizlerini ödemeyecekler. Borçları icra takibinde olanlarla da yeniden yapılandırmadan yararlanabilecekler. Müracaat edenler borçlarının faizlerinin silinmiş halini seçtikleri taksitlerle ödeyebilecekler. 6, 9,12 ve 18 taksit seçeneği sunulan yapılandırma da taksitler iki ayda bir tahsil edilecek. Böylece 18 ay taksit yaptıran bir kişi borcunu toplam 36 ayda ödeme imkanına kavuşacak. Yapılandırma için en son başvuru tarihi 1 Aralık 2014. Yapılandırılan borçların ilk taksiti ise 31 Aralık 2014 tarihine kadar ödenecek.

BORÇLARIN ÖDENMESİ İÇİN BÜYÜK FIRSAT

Uygulamanın ödenemeyen borçların ödenmesi için büyük bir fırsat olduğunu dile getiren Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapılandırmadan borçları hukuk servisine intikal etsin ya da etmesin tüm borçluların yararlanabileceğini ifade etti.Müracaat süresinin devam ettiğini ifade eden Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel, yapılandırmadan borçları icra takibine alınsın ya da alınmasın tüm borçluların yararlanabileceğini kaydetti.

30 Nisan 2014 tarihinden önceki borçların yapılandırmaya dahil olduğunu anlatan Türel “Vatandaşlarımıza borçlarından, gecikme zammı ve faizi ödemeden kurtulma imkanı sunduk. ASAT’a borçlarını ödeyemeyenler müracaat etmeleri durumunda borçlarını yeniden yapılandırarak, kendi bütçelerine uygun taksitlerle ödeyebilecekler” dedi. Ödenemeyen borçların ödenmesi için bir fırsat niteliğinde olan yapılandırmadan, tüm borçluların yararlanmasını isteyen Türel son günün kaçırılmaması gerektiğini ifade etti.