Antalya Büyükşehir Belediyesi Su ve Atıksu İdaresi Genel Müdürlüğü’ne bağlı ekipler, Manavgat’ta yaşanan afetin hemen ardından insanların yardımına koştu. Manavgat Koordinasyon Merkezi bünyesindeki ekiplerin yanı sıra Antalya’dan kurtarma ekipleri ve iş makineleri Manavgat’a sevk edilirken, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve diğer ASAT yetkilileri Manavgat’a gelerek çalışmaları bizzat takip ettiler.

Kaymakamlık bünyesinde oluşturulan kriz komitesinde de görev alan ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin, ilk aşamada tüm ekipleri Manavgat’ın değişik mahallelerinde mahsur kalan vatandaşların kurtarılması için seferber ederken, sular altında kalan mahalle ve işyerlerinin boşaltılması için 24 saat aralıksız çalıştılar.

Cumartesi gecesi Aşağı Hisar Mahallesi’nde sel sularının boşaltılması için yapılan çalışma gece geç saatlere kadar devam ederken, ASAT Genel Müdürü Faruk Karaçay ve Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin’in yanı sıra MATSO Başkanı Ahmet Boztaş çalışmayı yakından takip ettiler.

Manavgat tarihinin en büyük yağışlarından birisinin yaşandığına dikkat çeken Antalya Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin “ASAT olarak Manavgat halkının bu felaketten en az zararla kurtulabilmesi için elimizden geleni yaptık. ASAT Genel Müdürümüz Sayın Faruk Karaçay, sel felaketinin ardından Manavgat’a gelerek çalışmaları bizzat yönetti. Bundan sonra Büyükşehir olarak bu tür afetlerin yaşanmaması için ne gibi planlamalar yapılması gerektiğini yerinde gördük. Afet üzerinden siyaset yapmak kimseye yakışmaz. Şu suçlu, bu suçlu tartışmaları yerine bir daha yaşanmaması için yapılması gerekenleri konuşmamız gerekiyor. Manavgatlı hemşehrilerime geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum” dedi.