Antalya Ticaret Borsası öncülüğünde TOBB’un desteğiyle EXPO Center’da düzenlenen 5. Yöresel Ürünler Fuarı YÖREX yüzlerce ürün ve markaya ev sahipliği yapıyor.

Antalya reçellerini marka haline getiren Antalya’nın 100 yıllık firması Yenigün Reçelleri’nin sahibi Mahmut Ruhi Alpagot firmanın üçüncü kuşak temsilcisi babası Necmi Alpagot ve beşinci kuşak temsilcisi oğlu Necmi Alpagot ve kızı Özlem Alpagot ile YÖREX’te ürünlerini ziyaretçilerle buluşturdu.

Mahmut Ruhi Alpagot, aslında 132 yıllık üretim geçmişine sahip olduklarını ancak dedesinin ticaret odasına kaydını 1914 yılında yaptırması nedeniyle bu yılı kendilerine milat olarak seçtiklerini anlattı. YÖREX’in Antalya Ticaret Borsası’nın en önemli projelerinden biri olduğunu kaydeden Alpagot, “YÖREX’in hedefi yöresel lezzetlerin markalaşmasını sağlamak. Bu çok güzel bir fuar. Hem ziyaret edenler hem de üreticiler memnun. Firma olarak biz de YÖREX’te hedefimize ulaşıyoruz. YÖREX bu yıl tavan yaptı diyebilirim. Antalya’nın tanıtımı tüm üreticilerin ürünlerinin tanıtımı bu fuarda yapılıyor. Ziyaretçiler misafirler, üreticiler, fuar katılımcıları mutlu, dolayısıyla bizler mutluyuz” dedi.

YÖREX’e patlıcan reçeli, turunç, bergamut, karpuz, yeşil incir, böğürtlen, ahududu reçelleri ile katıldıklarını, şekersiz ve organik ürünleri ziyaretçilerin damak tadına sunduklarını söyleyen Alpagot, “Çocuklara yönelik 5 pekmezi karıştırarak yaptığımız Pekmix var. Amacımız yeni nesli yöresel ürünlerle buluşturmak” diye konuştu.