Antalya Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı, Rusya Dostluk ve Kültür Derneği ve Akdeniz Üniversitesi işbirliğiyle düzenlenen "2. Rusça Olimpiyatları"nda ASMEK kursiyeri Osman Aydeniz A1 seviyesinde birincilik, Sabire Osman ise üçüncülük elde etti.

Dereceye giren ASMEK kursiyerleri, Deepo Rus-Ukrayna ve Türk Kültürleri Dostluk Şenliği açılışında gerçekleştirilen törenle başarı belgelerini aldı. A1 seviyesinde birinci olan Osman Aydeniz, bir dönem boyunca Büyükşehir Belediyesi bünyesinde bulunan ASMEK merkezlerine giderek Rusça öğrendiğini belirtti. Büyükşehir Belediyesi’nin böyle bir hizmeti ücretsiz olarak vermesinin kendisi için çok önemli olduğunu ifade eden Aydeniz, "Herkesin yararlanması çok güzel. Bu işe gönül vermiş başta Büyükşehir Belediye Başkanı Menderes Türel’e ve emeği geçen öğretmenlere çok teşekkür ediyorum" dedi.

A1 seviyesinde üçüncülük alan Sabire Osman ise, Rusça’yı ASMEK sayesinde öğrendiğini söyledi. Dil öğrenmenin hayatına büyük bir katkı sunduğunu ifade eden Sabire Osman, "Bir lisan, bir insandır. Benim için yeni bir dil, gelecek açısından çok büyük bir adım oldu. Geleceğin öğretmen adayı olarak bu fırsatı veren ve geleceğe umut ile bakmamı sağlayan Büyükşehir Belediyesi’ne teşekkür ederim" diye konuştu.