Antalya Ticaret ve Sanayi Odası (ATSO) Başkanı Çetin Osman Budak, ATSO ile Akdeniz Üniversitesi arasında imzalanan işbirliği protokolü kapsamında ATSO üyelerinin talep ettiği konularda hazırlanacak yüksek lisans tez çalışmalarını destekleyeceklerini belirtti.

İş dünyasından gelen talepler doğrultusunda belirlenecek yüksek lisans tez çalışmaları ile sektörel planlamada ve sektör sorunlarının çözümünde akademik bakış açısından faydalanmak istediklerini bildiren ATSO Başkanı Çetin Osman Budak işbirliği sürecine ilişkin olarak, “Ülke olarak önümüze koyduğumuz ekonomik hedeflere ulaşmak istiyorsak, doğru ve bilimsel gerçeklere dayalı bir planlama ile sistemli bir gelişme göstermek zorundayız. Bunun için de bilim ile iş dünyasının gücünü birleştirmek, iş dünyası ile üniversiteler arasında ortak vizyona ve bilgi paylaşımına dayalı bir birliktelik kurmak durumundayız” dedi.

Antalya Ticaret ve Sanayi Odası olarak bu vizyon doğrultusunda üniversite ile iş dünyası arasındaki bilgi akışının kurumsal ve sistematik bir yaklaşımla ele alınması amacıyla Akdeniz Üniversitemiz ile bir protokol imzaladıklarını hatırlatan Budak şunları kaydetti:

”ATSO, iş dünyasının talep ettiği alanlardaki tezleri destekleyecek. Protokol kapsamında üyelerimizden gelen talepler doğrultusunda hazırlanan yüksek lisans tezlerine Üniversitenin ayıracağı bütçe kadar odamız da katkıda bulunacak. Bu doğrultuda, Antalya Ticaret ve Sanayi Odası’na kayıtlı işletmelerin sorunlarının, sektörel sorunların ve sektörlere ilişkin planlama ihtiyaçlarının üniversite bünyesindeki enstitülerde Yüksek Lisans tez çalışmaları ile akademik bakış açısından da faydalanarak çözümüne katkı sağlanmasını amaçlıyoruz.”

Üyelerinin akademik çalışma yapılmasını istedikleri alanları kendilerine bildirmelerini isteyen Budak, “Bunun için üyelerimizden sektörlerine dair akademik çalışma yapılması gerektiğini düşündükleri alanları ve konuları en geç 13 Aralık 2014 günü mesai bitimine kadar ATSO bünyesindeki Araştırma-Geliştirme Müdürlüğü’ne bildirmelerini istiyoruz. Sonraki süreçte üyelerimizden gelen talepleri üniversitemizin değerli hocaları ile derleyecek, değerlendirecek ve en fazla katma değer yaratabileceğimiz alanlarda yüksek lisans tez çalışmalarını başlatacağız" diye konuştu.