Akdeniz Üniversitesi’nde (AÜ) 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında kayıt yaptıran uluslararası öğrencilere yönelik Uluslararası İlişkiler Ofisi tarafından, oryantasyon programı gerçekleştirildi.

Programın açılış konuşmasını yapan Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nin uluslararasılaşma ve dünya üniversitesi olma yolunda çok önemli mesafeler aldığını ifade ederek, “Uluslararasılaşma sürecinde uluslararası öğrencilere özel önem veriyoruz. Düzenlenen oryantasyon programı ile üniversitemize yeni başlayan öğrencilerimiz, Akdeniz Üniversitesi’nin akademik ve sosyal hayatı hakkında bilgiler edinmenin yanı sıra şehri, sosyal ve kültürel açıdan tanıma imkanı da buldular” dedi.

Prof. Dr. Özkan, Akdeniz Üniversitesi’nde değişim programları ve örgün öğretim kapsamında toplam, 91 farklı ülkeden yaklaşık 1250 uluslararası öğrencinin eğitim gördüğünü belirtti.

Programda Rektör Danışmanı ve Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve Uluslararası Öğrenciler Koordinatörü Deniz Öztürk tarafından, 2014-2015 eğitim ve öğretim yılında kayıt yaptıran 60 farklı ülkeden 405 uluslararası öğrencinin öğrenim vizelerinden sağlık sigortalarına kadar her konuda bilgiyi içeren “Uluslararası İlişkiler Ofisi ve Uluslararası Öğrenciler” konulu sunum gerçekleştirildi.

Oryantasyon programının ilk oturumunda Psikolog Mehmet Gülengöz tarafından, “Üniversite Hayatında Yaşanan Zorluklar ve Başa Çıkma Yolları” konulu sunum yapılırken, ikinci oturumda ise Öğrenci İşleri Daire Başkanı Altuğ Erkan ve Sağlık, Kültür ve Spor Daire Başkanı Aydın Özdemir tarafından uluslararası öğrencilerin yaşamlarını kolaylaştırmak amacıyla eğitim ve öğretim, barınma, ulaşım, sağlık ve sosyal imkanlar hakkında kapsamlı bilgiler içeren sunumlar yapıldı.