Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi’nin ev sahipliğinde, Güzel Sanatlar Fakültesi anfisinde Kazak Halk Müziği Dombra Dinletisi gerçekleştirildi.

Almaty Kızlar Pedagoji Üniversitesi ve Akdeniz Üniversitesi GSF Müzik Bölümü’nün ortaklaşa düzenlediği iki haftalık eğitim kapsamında, Kazakistan Almaty Üniversitesi öğrencileri Buzshak Baeve Aigerim, Kazjau Baeve Venere, Stamgazieve Tolkyn, Bobijan Boglon ve Mamlitbaeve Kamshat tarafından, dombra ile Kazak ezgileri dinletildi.

Müzik dinletisine katılan Akdeniz Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Dekanı Prof. Sadettin Sarı, “Müziğin, dünyada herkesçe bilenen ortak bir dili vardır. Müzik, herkesi aynı duyguda birleştiren bir unsur olarak karşımıza çıkmaktadır. Bununla birlikte müzik, biz sanatçıları ve sanatçı adaylarını besleyen, çeşitlendiren, üretkenliğe teşvik eden, dinlendiren, eğiten dünya diline sahip bir sanattır. Ata yurdumuzdan gelerek, orada halen yaşattıkları öz müziklerini burada bizlere sunan, yetenekli genç arkadaşlara ve etkinliği koordine eden Yrd. Doç. Dr. Ömer Zaimoğlu’na çok teşekkür ederim” dedi.

Müzik dinletisinin sonunda Dekan Prof. Sadettin Sarı ve Müzik Bölümü Başkanı Prof. Dr. Abdullah Uz tarafından Almaty Kızlar Pedagoji Üniversitesi öğrencilerine teşekkür belgesi verildi.