Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi tarafından "Soma’nın Tek Rengi Siyah Değildir" sloganıyla hayata geçirilen "Soma’da Bir Çocuk Bin Renk" projesi, Somalı ailelerin Antalya’nın Manavgat ilçesindeki üç günlük tatili ile son buldu.

Projeye katılan öğrenci Ayhan Enver Özbek konuyla ilgili olarak yaptığı açıklamada, " Biz Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğrencileriyiz. Bizim sosyal sorumluluk projemiz vardı. ’Soma’nın Tek Rengi Siyah Değildir’den yola çıktık. Oraya giderek mağdur, faciayı yaşamış ailelerle beraber olduk. İletişim Atölyesi’nin ilk günü olan 24 Ekim’de, Somalı çocuklara Akdeniz Üniversitesi (AÜ) İletişim Fakültesi öğretim görevlileri ve öğrencileri tarafından gazete, fotoğraf, kısa film, radyo programı, reklam çekimi hakkında eğitim verildi" dedi.

Eğitimin ardından, proje kapsamında sağlanan desteklerle alınan fotoğraf makinelerinin Somalı çocuklara hediye edildiği ve iki gün boyunca çocuklarla birlikte fotoğraf çekimleri gerçekleştirildiğini söyleyen Özbek, şunları kaydetti:

"Başta Soma Kaymakamlığı olmak üzere TT Hotels, Tantur, NBK Touristic ve Vestel’in destekleriyle gerçekleştirilen İletişim Atölyesi’nin son gününde ise, çocukların ürettiği ürünlerin sergileneceği kısa bir gösterim yapıldı. Aynı gün ayrıca, Soma’daki tüm çocukların katılımı ile bir uçurtma şenliği gerçekleştirildi. İletişim Atölyesi’nde Somalı çocuklarla birlikte gazete, radyo programı, kısa film, fotoğraf sergisi ve reklam çekimi gerçekleştirerek Soma’da hayatın tüm renklerini el ele ortaya çıkarttık. En sonunda da o aileleri alıp buraya geldik. Tan Tur ve Pagasus World sayesinde de burada onları 3 gün boyunca ağırladık."

TT Hotels Turkey Kurumsal Marka ve İletişim Müdürü Hakan Korkmaz ise proje için AÜ İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Bilal Arık’a teşekkür ederek, proje kapsamında AÜ öğrenci ve öğretim üyelerinin Soma’ya gittiğini belirtti. Korkmaz, "Soma’da Somalılarla ü günlük bir çalışma yaptılar. Orada bulundukları süre içerisinde bazı okulları ziyaret ettiler. Onlara hayatın değişik renklerini göstermek için güzel bir film atölyesi, fotoğrafçılık, gazete çıkardılar, çocuklarla beraber. Bizim için en önemlisi de bu projeyi unutulmaz kılacak projenin başından sonuna kadar da belgeselini çekip gerekli kurum ve kuruluşlara hediye edecekler" dedi. Korkmaz, projede görev alan herkese teşekkür etti.