Alanya’da bir av galerisi tarafından piyasaya sürülen ısıtmalı yelek balıkçılar tarafından yoğun ilgi görüyor. Özellikle kış aylarında balıkçıların en büyük sorunu haline gelen ısınmayı ortadan kaldıran yelek, sayesinde 7 saat boyunca sıcak kalmak mümkün.

Özel ısıtmalı yelek, Akdeniz Av Galerisi tarafından halka sunuldu. Isıtma paneli teknolojisi ve küçük boyutlu olmasına rağmen çok güçlü özel 7 voltluk şarj edilebilen bir pil kullanıldığı kumaşlar özel su geçirmez, yanmaz ve nefes alabiliyor. Özellikle soğuk kış aylarına rağmen balık sevdasından vazgeçemeyen amatör ve profesyonel balıkçılar tarafından tercih edilen yelek yoğun ilgi görüyor.

Isıtmalı yelek hakkında bilgi veren profesyonel balıkçı Ahmet Aksu, " Biz balık sevdalıları için harika bir ürün. Soğuk hava şartları normalde kol ve bacaklarda sinir sistemini etkileyerek kan akışını kısıtlar bu da damarların büzülmesine ve kasılmasına neden olur. Bizde kış aylarında balık avı sırasında bu problemle oldukça sık karşılaşıyoruz. Isıtmalı yelek soğuk hava şartlarına vücudun bu fizyolojik yanıtını önlemek için tasarlanmış, kan dolaşımını ve vücudunuzun iç sıcaklığını sabit bir düzeyde tutuyor. İncecik tel rezistans malzemesi ısıtma perdelerinin içine işlenerek korunaklı ve dayanıklı hale getirilmiş ve ısıtma perdeleri ürünlere yerleştirilmiş. Bu sistem hem çok verimli hem de çok dayanıklı.Isınma 3 saniye gibi kısa bir sürede başlamakta ve pil sayesinde 7 saat boyunca ısı sabit kalmakta" dedi.