Antalya’nın Manavgat ilçesinde Başarı Koleji öğrencileri, Devlet Hastanesi bünyesindeki diyaliz merkezini ziyaret ettiler.

Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emine Kıyan gözetiminde gerçekleştirilen ünite gezisinde öğrencilere diyaliz makinelerinin işlevi ve diyaliz hastaları hakkında bilgiler verildi. Merkezde programlı 53 hastaya 12 makine ile hizmet verildiğini anlatan Devlet Hastanesi Yöneticisi ve Başhekimi Dr. Mehmet Kuru, "Hasta sayımızın artması nedeniyle mevcut binamız ihtiyacımızı karşılamadığı için ek binamızı hizmete geçirdik.Yaklaşık 10 gün önce yeni binamıza geçtik. Yeni yüzümüzle hastalarımıza daha konforlu hizmet vermeyi amaçlıyoruz" dedi.

Türkiye’de yaklaşık 30 Bin böbrek hastası bulunduğunu kaydeden Kuru, "Böbreğin yanında diğer organ bekleyen hastalar var. Kalp, karaciğer, pankreas gibi hayati önem arz eden organ bekleyen çok hasta var. Vatandaşlarımızın organ bağışı konusunda daha hassas davranmalarını rica ediyoruz. 3-9 Kasım Organ Bağışı Haftası vesilesi ile tüm halkımızı organ bağışında bulunmaya davet ediyoruz" diye konuştu.

Başarı Koleji Fen ve Teknoloji Öğretmeni Emine Kıyan ise öğrencilerin böbrek yetmezliği ve diyaliz makinesi ile ilgili bilgiler aldığını belirterek, hastane yetkililerine teşekkür etti.