Tutum-Yatırım ve Türk Malları Haftası Başarı Koleji anasınıfı ve ilkokul öğrencileri tarafından okul yemekhanesinde gerçekleştirilen bir dizi etkinlikle kutlandı. Yerli Malı Haftası nedeniyle ana sınıfı ve ilkokul öğrencileri evlerinde annelerine hazırlattıkları yiyecekleri okula getirerek arkadaşları ile paylaştılar. Velilerin evlerinde hazırladıkları birbirinden lezzetli yiyecekler önce tanıtıldı sonra yenildi.

Bölgede yetişen meyve ve sebzelerin de yer aldığı tanıtımda öğrencilere yerli malı kullanımının ülke ekonomisine katkısı anlatıldı. Öğrenciler, Yerli Malı Haftası nedeniyle düzenlenen etkinliklerde hem eğlendiler, hem de yerli malının önemini öğrendiler.

Başarı Koleji İlkokul Müdürü Ali İbrahim Öz, öğrencilere küçük yaşlarda tutum ve yatırım alışkanlıklarını kazandırmak için çalıştıklarını belirterek, “Çocuklarımız büyüdükçe bu alışkanlıkları devam ediyor. Bu sebepten bu tür etkinlikler çocuklarımız için çok önemli. Öğretmenlerimiz çocuklara tutumlu olmalarını ve yerli malı kullanmanın önemini anlatıyor” dedi.