Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, Dünya Engelliler Günü’ne özel düzenlediği kahvaltı programı ile engelli bireyleri yalnız bırakmadı.

Konyaaltı Belediyesi hizmet binasında düzenlenen kahvaltı programına, Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şubesi, Zihinsel Yetersiz Çocuk Yetiştirme ve Koruma Vakfı, Beyaz Baston Görmeyenler Derneği, Özel Sporcular Gençlik ve Spor Derneği, Altı Nokta Körler Derneği, Bedensel Engelliler Dayanışma Derneği Antalya Görme Engelliler Spor Kulübü, Antalya Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanlığı ve Aktif Engelliler Gençlik ve Spor Kulübü’nün temsilcileri ve üyeleri katıldı.

“En önemli engellerden biri empati yoksunluğu” diyen Başkan Muhittin Böcek konuşmasında şunları kaydetti:

”Konyaaltı Belediyesi olarak hayata geçirdiğimiz projelerin tümünde engelli bireyler içinde düşünülmüş ayrıntılar yer almakta. Yaptığımız hizmet binalarında engelliler için asansörden, rampaya pek çok kolaylık sunuyoruz. Kaldırım ve yol çalışmalarında rahatça hareket edebilecekleri alanlar oluşturuyoruz.”

Akülü sandalyeye bağlı engelli bireyler için akü şarj istasyonu oluşturduklarını, Engelli Kamu Personeli Seçme Sınavı’na (EKPSS) hazırlanan engelli bireyler içinde hazırlık kursları açtıklarını ifade eden Başkan Böcek, benzeri bir çok projeyi Konyaaltı’nda hayata geçirdiklerini söyledi.

Türkiye Sakatlar Derneği Antalya Şube Başkanı Mehmet Karavula ise konuşmasında Konyaaltı’nda yaşayan engellilerin her zaman daha şanslı olduğunu düşündüğünü belirterek, Başkan Böcek’e hizmetlerinden ötürü teşekkür etti.