Konyaaltı Belediyesinin her yıl düzenlediği "Kan Bağışı Kampanyası" Belediye Başkanı Muhittin Böcek’in kan bağışıyla başladı. 13 kan bağışının 11’ine katıldığını dile getiren Başkan Böcek, bu kapsamda Kızılay’ın kendisine bronz madalya hediye edeceğini, sağlığı el verdiği sürece 35 kan bağışına ulaşıp altın madalyayı almak istediğini söyledi.

Türk Kızılay’ı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü işbirliğiyle belediye Hizmet binasında bu yıl 13’ncüsü düzenlenen kampanyada ilk kan bağışını Belediye Başkanı Muhittin Böcek yaptı. Konyaaltı Belediyesi meclis üyeleri, bölge muhtarları, belediye personeli ve vatandaşlar kampanyaya yoğun ilgi gösterdi.

Bağışın ardından gazetecilere açıklamada bunan Başkan Böcek, 3 ayların ve yaklaşan Ramazan ayının tüm İslam alemine hayırlar getirmesini diledi.

Türk Kızılayı Batı Akdeniz Bölge Müdürlüğü ve Konyaaltı Belediyesi işbirliğinde 13.’üncü kan bağışı kampanyasını düzenlediklerini aktaran Başkan Böcek, “Sosyal projede yer alan hemşerilerime, çalışma arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Bir kan bri can gibi önemli bir kampanya başlattık. Güzel bir bağış sayısı olmasını bekliyorum. Belediye olarak tüm sosyal sorumluluk projeleri içinde yer alıyoruz. Antalya için Türkiye için Kızılay çok önemli” dedi.

Düzenlediklerini 13 kan bağışının 11’ine katıldığını dile getiren Başkan Böcek, bu kapsamda Kızılay’ın kendisine bronz madalya hediye edeceğini belirtti.

Başkan Böcek, sağlığı el verdiği sürece 35 kan bağışına ulaşıp altın madalyayı almak istediğini sözlerine ekledi.

"Yüzde 92’si karşılanıyor"

Türk Kızılay’ı Antalya Kan Bağış Merkezi Müdürü Dr. Hülya Çoksak, kanın insandan başka üretebilen bir kaynağı olmadığını işaret etti.

Türk Kızılayı’nın 2005 yılından bu yana düzenli güvenli kan temini projesini yürüttüğünü açıklayan Çoksak, “ Amaç gönüllü düzenli istekli bağışçılardan tek elden, devlet ve özel hastanelerinin kan ihtiyacını karşılamak. Bu kampanyada her yıl Konyaaltı Belediyesi ile kan bağış kampanyası düzenliyoruz. Farkındalık anlamında, toplum liderlerinin duruşu önemlidir. Kızılay, 2005 yılında toplumun yüzde 37 kan ihtiyacını karşılayabiliyorken, şimdi yüzde 92’ sini karşılayabiliyor” ifadelerine kullandı.

Açıklamaların ardından Dr. Çoksak, Başkan Böcek’e çiçek takdim etti.