Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, 29 Mart Çarşamba günü 13’üncüsünü düzenleyecekleri “Kan Bağışı Kampanyası” için vatandaşları davet etti.

Konyaaltı Belediyesi, Türk Kızılayı Antalya Kan Bağışı Merkezi işbirliğiyle düzenlenen Kan Bağışı Kampanyası’nın 13.sü için hazırlıklarını tamamladı. Kan Bağışı Kampanyası öncesi yazılı açıklama yapan Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, kan bağışın önemine değindi.

Muhittin Böcek, "Her yıl binlerce insan, bir kaza ya da hastalık sonucunda kan bulamadığı için hayatını kaybediyor. Buna karşılık yapılan araştırmalar, yaklaşık 80 milyon insanın yaşadığı ülkemizde yıllık kan bağış oranının, nüfusun yüzde 1’i kadar olduğunu gösteriyor. Oysaki kan bağışı, kan bekleyen binlerce insanın hayatını kurtarmanın yanı sıra, bağış yapan kişinin sağlığını da olumlu yönde etkiliyor. Konyaaltı Belediyesi olarak her yıl düzenlediğimiz kampanya ile kan bağışının önemine dikkat çekiyoruz. Bu yılda 29 Mart Çarşamba günü saat 9.30’da tüm halkımızı Belediyemiz hizmet binasına Kan Bağışı Kampanyamıza destek olmaya davet ediyorum" dedi.