Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç, Çığlık Mahallesinde vatandaşlar bir araya geldi.

Döşemealtı Belediyesi tarafından yaklaşık 1 Milyon 500 Bin liraya Çığlık-Orta Mahalleye yaptırılan çok amaçlı kapalı pazaryeri, meydan ve çocuk parkı hizmete açıldı. Döşemealtı Belediye Başkanı Turgay Genç de, 2017 Yılının ilk Mahalle toplantısını Çığlık-Orta Mahallede açılan çok amaçlı kapalı pazaryerinde yaptı. Toplantıda Başkan Genç, 3 yıl da neler yaptığını anlattı. İlçe genelinde tamamlanan ve devam eden projeler hakkında bilgi veren Başkan Genç, 30’un üzerinde yeni projeyi bölgeye kazandırmak için gece-gündüz çalıştıklarını hatırlatıp Antalya’da en fazla yatırım yapan Belediye’nin Döşemealtı Belediyesi olduğunu söyledi.

Sınırlarımız 3 kat birden arttı

Sağlık’dan spora, kültür-sanattan alt yapıya, doğal enerji kaynaklarından eğitime onlarca projenin devam ettiğini söyleyen Başkan Turgay Genç, “Bilindiği gibi 2014 Bütünşehir Yasası ile Döşemealtı, Antalya’nın en büyük merkez ilçesi oldu. Sınırlarımız 224 kilometrekareden 701 kilometrekareye çıktı. Dolayısıyla hizmet alanımız 3 kat büyüdü. 32 Mahallemizin tamamına yetişebilmek için imkanlarımızı sonuna kadar kullanıyoruz” dedi.

Genç şöyle devam etti:

“Çığlık dahil 10 Mahallemize 11 adet çok amaçlı kapalı pazaryeri yaptık. Kendi parke fabrikamızı kurduk, bölgemizin en büyük ihtiyacı olan tam donanımlı 75 yatak kapasiteli hastanesini yaptırıyoruz. Türkiye’nin ilk müze konseptli camisinin kabası bitti ince işçiliği devam ediyor. Döşemealtı halkının kültürel ve sanatsal ihtiyaçları için Döşemealtı Tiyatrosunu kurduk, 3 adet sinema salonunu hizmete açtık, Türkiye’nin ilk Ekolojik kreşinin inşaatını bitirme aşamasına getirdik. Gençlerimizi biraraya toplayacak İlçemizin ilk Gençlik Merkezi’ni yapıyoruz. Yenilenebilir enerjiden faydalanabilmek için güneş enerji sistemi kuruyoruz. Çocuklarımızı bilinçlendirmek ve sosyalleşmelerine katkı sağlaması için çok amaçlı trafik eğitim parkının inşaatına başladık. İlçemizin yol ağını genişlettik ve 400 kilometre yeni yol açtık. Döşemealtı’nın en büyük asfalt ihalesini yaptık ve 100 kilometre yolu sıcak asfalt ile kaplayacağız. 25 Park ve sosyal alan kazandırdık, 8 parkın inşaatı da devam ediyor.”

Kapalı pazaryerinde ki toplantıya, Çığlık, Orta, Aydınlar ve Ayanlar Mahallelerinden yaklaşık 600 vatandaş katıldı. Toplantı sonrasında bölge halkının tamamına hizmet verecek Mahalle Meydanı, Çocuk Parkı ve sosyal alanlar gezildi.