Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, kültür ve sanat alanında işbirliğini konuşmak amacı ile Antalya Devlet Tiyatrosu (ADT) ve Antalya Opera ve Balesi’ni (ADOB) ziyaret etti.

İlk olarak Antalya Devlet Tiyatrası (ADT) Müdürü Selim Gürata ile bir araya geldi. Tütüncü, yaptığı konuşmada bir şehir kimliğinin oluşması bakımından kültür ve sanat faaliyetlerinin önemine dikkat çekti. Tütüncü, ADT’nin geçtiğimiz sezon Kepez’de bir kaç oyun sahnelendiğini aktardı. Başkan Hakan Tütüncü, Gürata’dan, bu sezon da Kepez’de oyun sahnelemelerini talep eti.

Erdem Bayazıt Kültür Merkezi’ni (EBKM) Devlet Tiyatrosu sahnesi haline getirme çağrısı yapan Tütüncü, “ADT ile sosyal amaçlı, bölgedeki insanların sosyal, kültürel yapısının gelişimine dönük çalışmalar yapabiliriz. Bir tanesi çocuk oyunu olmak üzere iki oyunun Kepez’de sahnelenmesi güzel olacaktır” diye konuştu.

ADT Müdürü Selim Gürata da Kepez’de oyun sahnelenmesi davetine, “Sevinirim, mutluluk duyarım” cevabını verdi.Gürata, Aralık’tan itibaren bir çocuk oyununu Kepez’de, EBKM’de sahneleyecekleri duyurdu. Selim Gürata, 2015 Ocak’tan sonra ise ADT’nin bir oyununu Kepezlilerle buluşturacaklarını kaydetti.

ATD Müdürü Gürata, Uluslararası Tiyatro Festivali kapsamındaki bazı oyunları da Kepez’de sahnelemek istediklerini aktardı.

DEVLET OPERA VE BALESİ DE KEPEZ’E GELİYOR

Başkan Hakan Tütüncü, daha sonra geçtiğimiz Ekim ayında göreve başlayan Antalya Devlet Opera ve Balesi (ADOB) Müdürü Aslı Ayan’a hayırlı olsun ziyaretinde bulundu. Tütüncü, Ayan’a görevinde başarılar diledi. Başkan Tütüncü, ADOB’un bazı temsillerini Kepez’de yapmasını arzu ettiklerini dile getirdi. ADOB’un geçtiğimiz sezon EBKM’de sahnelediği “TÜRKİYEM” adlı müzikalin beğeni ile izlendiğini aktaran Tütüncü, “Devlet ve Opera Balesi’nden, ilköğretim öğrencilerine yönelik 1 piyano 4 solist etkinliğini devam ettirmelerini, bir tanesi çocuklara yönelik olmak üzere her ay iki temsili de Kepezlilerle buluşturmalarını arzu ediyoruz” diye konuştu.

ADOB Müdürü Aslı Ayan da 1 piyona 4 solist etkinliği ile bir çocuk oyunu ve “TÜRKİYEM” adlı müzikal olmak üzere her ay Kepez’de iki etkinlik yapabileceklerini belirtti.

Ziyaretlere Başkan Yardımcısı Mustafa Özsoy da eşlik etti.