Kepez Belediye Başkan Hakan Tütüncü, ilçedeki liselerin öğrenci temsilcileriyle hizmet toplantısı yaptı.

Meclis salonunda gerçekleştirilen ve okul müdürlerinin yer aldığı toplantıda lise başkanları, öğrencilerin taleplerini Başkan Tütüncü’ye iletti. Toplantıda hazır bulunan Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Ayrık da öğrencilerin güvenlikle ilgili taleplerini dinledi. Lise başkanları, milli ve manevi değerleri temsil eden şahsiyetlerin hatıralarının yaşatılması, şehir içi ulaşım, spor, kültür ve sanat alanında etkinlik yapılması ve güvenlik endişeleriyle ilgili taleplerini dile getirdiler.

Başkan Hakan Tütüncü de yaptığı konuşmada yönetimde katılımcılığın gereği olarak toplumun her kesimin taleplerini aldıklarını bu amaçla lise temsilcileri bir araya geldiklerini belirtti. Çeşitli zamanlarda okulları ziyaret ederek öğrencilerle sohbet ettiklerini anımsatan Tütüncü, “Ziyaretlerimiz sırasında okul başkanlarıyla toplantı yapıp yapamayacağımızla ilgili talepler dile getirilmişti. Öğrencilerimizle birçok yerde bir araya gelerek, onların sıkıntılarını dinliyor ve kendilerine daha iyi bir eğitim imkanı sunabilmek için imkanlarımızı paylaşıyorduk. Talepler yoğun olunca bir araya gelelim, öğrencilerin taleplerini dinleyelim istedik. Bu toplantıyı düzenleyerek taleplerle ilgili neler yapabileceğimizi görelim arzusu içerisinde olduk” dedi. Kepez Belediyesi olarak son 5,5 yılda eğitime çok büyük bir destek verdiklerini belirten Başkan Tütüncü, lise temsilcilerinden taleplerini yazılı olarak bir dosya halinde kendilerine iletmelerini istedi.

Kepez İlçe Emniyet Müdürü İlker Ayrık da okulların güvenliği konusunda, “Yıl içerisinde okul idarecileri ile sürekli bir araya geliyoruz. Okul giriş ve çıkışlarınız, sınav dönemleriniz, vakit geçirdiğiniz okul bahçesi, kafeteryalar dahil olmak üzere, mezuniyet törenlerine kadar eğitimle ilgili bütün hayat akışınızı idarecilerle ele alıyoruz. Kepez’de 200’e yakın okul, 100 bin civarında öğrencimiz var. İllegal yapılanmaların bir çoğunun hedefinde gençler bulunuyor. Güvenlik algımızı 24 saat üzerine kuruyoruz. Okulların hem eğitim süresi boyunca hem de geceleri ve tatil günlerinde güvenliğini sağlamaya dönük plan ve strateji geliştirdik. Kepezli öğrenciler, güvenli bir ortamda eğitim alıyorlar” diye konuştu.