Kepez Belediyesi, öğrencilerin hayat tecrübesi kazanması ve belediyeciliği öğrenmeleri amacı ile ilçedeki ortaokulları, hizmet binasında ağırlamaya devam ediyor.

Baraj Ortaokulu’ndan ve Habibler Ortaokulu’ndan 45 öğrenci ve öğretmenleri, Halkla İlişkiler Müdürlüğü personeli rehberliğinde, müdürlükleri gezerek, belediye çalışmaları hakkında bilgi adılar.

Daha sonra öğrenciler, meclis salonunda Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü ile bir araya geldiler. Öğrencilere bir konuşma yapan Başkan Tütüncü, bir sosyal etkinlik ve eğitim çalışması olması amacıyla ilçedeki ortaokulları belediyede misafir ettiklerini söyledi.

Kepez’i, spor, eğitim, sanat, kültür ve gençlik şehri yapmayı hedeflediklerini belirten Tütüncü, “Göreve geldiğimizde 10 yıl sonrasının Kepez’i, bir eğitim, gençlik, spor, kültür ve sanat şehri olacak, dedik. Buna yönelik adımları attık, atmaya devam ediyoruz. 5 yıl sonra bu hedefimize ulaşmış olacağız. 5 yıl önceki Kepez ile bugünkü Kepez bir değil. Büyük yatırımların yapıldığı, yeni yolların açıldığı, eğitim, sağlık tesislerin inşa edildiği, Antalya’ya örnek sosyal kültürel faaliyetler gerçekleştiren Kepez var“ ifadesini kullandı.

Tütüncü, bir öğrencinin, “Bir vatandaşın problemini çözemeyince neler hissediyorsunuz?” sorusuna, “Elimizden geldiğince vatandaşlarımızın problemlerini çözmeye gayret ediyoruz. Ama kanunlardan kaynaklı ya da olmayacak bir işten dolayı bazen vatandaşlarımızın problemlerini çözemiyoruz. Bazen yürek burkan, hüzünlü, kederli olaylar yaşanabiliyor. O zaman da çok üzülüyoruz” yanıtını verdi.

Başkan Hakan Tütüncü, bir başka öğrencinin, okullarda yaygınlaşan uyuşturucu kullanımıyla ilgili düşüncelerini sorması üzerine şu açıklamayı yaptı:

“Uyuşturucu kullanımı çok vahim bir duruma ulaştı. Haberlere göre ortaokullar öğrencileri bile uyuşturucu kullanıyor. Bir ortaokul öğrencisinin uyuşturucu kullanmasını çok vahim bir durum olarak görüyorum. Genellikle ailelerinde mutlu olamayan çocuklar uyuşturucuya başvuruyor. O bakımından çocuklarımıza daha çok ilgi, alaka, sıcaklık göstermeliyiz. Okullarda öğretmenler, evlerde anne ve babalar, sosyal hayatın içerisinde devlet kurumları olarak bizler, gençlere, öğrencilere çok daha kıymet ve değer verdiğimizi hissettirebilirsek uyuşturucu kullanımı aşağılara düşer.”

Başkan Tütüncü, hatıra fotoğrafı çekildiği öğrencilere, Vehbi Vakkasoğlu’nun “Çanakkale Aslanları" adlı kitabını hediye ederek uğurladı.