Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, Sağlık Bakanlığı’nın Göçerler Mahallesi’ne yapılacak olan 1000 yataklı Antalya Bölge Hastanesi’ni 2015 yılı yatırım programına aldığını bildirdi.

Sütçüler bölgesinde 350 yataklı Kepez Devlet Hastanesi’nin inşası devam ederken, Ahatlı Mahallesi’nde 50 ünitelik Antalya Ağız ve Diş Sağlı Merkezi’nin yapım ihalesinin de gerçekleştiği ve bu sağlık yatırımlarının ardından 1000 yataklı Antalya Bölge Hastanesi’nin yapımına gelindiği bildirildi.

Kepez Belediye Başkanı Hakan Tütüncü, 2015 yılı içerisinde yatırımı planlanan bölge hastaneleri arasına Antalya Bölge Hastanesi’nin de alındığını duyurdu. Konuyla ilgili bir açıklama yapan Başkan Tütüncü, hem özel sektör hem de kamu eliyle Kepez’de muazzam sağlık tesisi yatırımları yapıldığını söyledi. Başkan Tütüncü, bu sağlık yatırımlarının başında 1000 yataklı Antalya Bölge Hastanesi’nin geldiğini belirtti.

Bölge hastanesinin Kepez’de Göçerler Mahallesi Masa Dağı bölgesinde 1500 dönümlük arazi üzerinde yapılacağını kaydeden Başkan Tütüncü, hastanenin inşa edileceği alanın her türlü imar planının yapıldığını ve imar planları kesinleştiğini dile getirdi. Sağlık Bakanlığı’nın, 2015 yılı içerisinde yatırımı planlanan bölge hastaneleri arasına Antalya Bölge Hastanesi’ni de aldığını aktaran Başkan Tütüncü, "Yatırım programına alınması, Antalya Bölge Hastanesi’nin, devlet tarafından 2015 yılı içerisinde planlanacağı ve temelinin atılacağı anlamına geliyor. Önemli olan temelinin atılmasıdır. İçinde bulunduğumuz güven ve istikrar ortamında eserler yükseliyor ve vatandaşlarımızın hizmetine giriyor" açıklamasını yaptı.

Başkan Tütüncü, bölge hastanesinin Kepez’e kazandırılması konusunda 2014’te önemli çalışmalar yaptıklarını vurgulayarak, şöyle devam etti:

"Hastane alanının, alt ve üst ölçekli her türlü imar planlaması, uygulama planlaması hazırlandı ve kesinleştirildi. 2014 yılının Aralık ayında da Sağlık Bakanlığımız tarafından, Antalya Bölge Hastanesi’nin yatırım programına alınacağı müjdesi geldi. 2015’te yatırım programına alınacak olan bölge hastanesinin temeli atılacak. Böylece bölge hastanesi hem Kepez’imiz hem de Antalya’mız için dev bir yatırım olacak. Yapılacak olan bu yatırım, Cumhuriyet tarihi boyunca hem Antalya’ya yapılmış en büyük yatırımlardan bir tanesi hem de Kepez’in en büyük yatırımı olacak. Antalya Bölge Hastanesi, Sütçüler bölgesindeki 350 yataklı Devlet Hastanesi ve 50 ünitelik Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi yatırımları ile Kepez, çok muazzam kamu yatırımlarını almış bir bölge olacak.”

Başkan Hakan Tütüncü, bölge hastanesinin çevresindeki bağlantı yolların açtıklarını, vatandaşların otoban gibi yollardan geçerek hastaneye gelmesini sağlayacak alt yapı hizmetlerini gerçekleştirdiklerini de sözlerine ekledi.