Muratpaşa Belediye Başkanı Ümit Uysal, Muratpaşa Kaymakamlığı ve Azize Kahraman Halk Eğitim Merkezi’yle birlikte gerçekleştirilen sanatsal üretim ve meslek edindirme kurslarının Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak yılsonu sergisi açılışına Antalyalıları davet etti.

Muratpaşa Belediyesi’nce düzenlenen sanatsal üretim ve meslek edindirme kursları 2016 - 2017 dönemini tamamlıyor. Kursların yılsonu sergisi 29 Mayıs Pazartesi saat 14.00’te açılıyor.

15 bin çalışma

Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek açılışta Muratpaşa’da yaklaşık 5 bin kişinin katılımıyla 86 farklı branşta açılan kurslarda yıl boyunca ortaya çıkan el emeği göz nuru 15 bin çalışma sergilenecek. Açılışta ayrıca, yıl boyunca Muratpaşa Belediyesi’nin Türk Halk Müziği’nden sanat müziğine ve çeşitli enstrüman kurslarına devam eden kursiyerler de sahne alacak.

Kent kimliğini oluşturuyor

Başkan Uysal, serginin4 Haziran Pazar gününe kadar ücretsiz gezilebileceğini belirterek, “Bu sergide Antalyalılarla buluşacak eserlerin ve korolarımızın hafta boyunca vereceği konserlerin aslında Muratpaşa’nın, Antalya’nın her gün değişen ve gelişen kent kimliğinin en önemli parçası olduğunu düşünüyoruz” diye konuştu.

Yıl boyunca rölyeften resim ve heykele, takı tasarımına kadar onlarca branşta kursiyerlerin gerçekleştirdiği çalışmalardaki özgün yorumlar, sanat kurslarında oluşturulan repertuvarlar kent kimliği kavramının içini doldurulduğunu belirten Başkan Uysal, “Bir kent ancak kültür ve sanatla, sosyal belediyecilik hizmetleriyle kendi kimliğini oluşturabilir. Muratpaşa Belediyesi’nin sanatsal üretim ve meslek edindirme kursları da bu oluşumun en büyük halkasıdır” dedi.

Başkan Uysal, bu duyguyu, hissi paylaşmak için 29 Mayıs Pazartesi saat 14.00’de Cam Piramit Fuar ve Kongre Merkezi’nde yapılacak açılışa tüm Antalyalıları davet etti.