Antalya Birlik Vakfı ve Genç Birlik Vakfı Antalya Şubesi, Akdeniz Üniversitesi Gastronomi Topluluğu ile bir araya gelerek “Osmanlı Mutfağı” organizasyonu gerçekleştirdi.

Organizasyona katılarak üniversiteli gençlerle bir araya gelen Birlik Vakfı Antalya Şube Başkanı Bekir Asri, üniversiteli öğrencilerle buluşmanın kendileri için büyük bir mutluluk olduğunu ifade etti. Son 100 yıldır kaybettiğimiz, uzaklaştırıldığımız değerlerimiz, alışkanlıklarımız ve kültürümüzü yeni nesillere hatırlatmayı ve öğretmeyi amaçlayarak bu organizasyonu gerçekleştirdiklerini belirten Asri, “Bin yıllık tarihinden ve ait olduğu her şeyden mahrum bırakılan gençlerimize bizde icra ettiğimiz çeşitli organizasyonlarla Birlik Vakfı Antalya Şubesi olarak yol gösterici olmaya çalışıyoruz” dedi.

Konuşmasına gastronominin önemine değinerek devam eden Asri, “Gençlerimizle her fırsatta çeşitli organizasyonlar düzenleyerek birlikte olmaya özen gösteriyoruz. Bugün ülkemizin temellerinin olduğu ve mirasçısı olduğumuz, dünyayı adaletiyle yönetmiş Şanlı Osmanlı Devleti’nin mutfağı ile ilgili Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Gastronomi Topluluğu ile Osmanlı Mutfağı için buluştuk. Osmanlı Devleti her alanda bıraktığı izleri mutfak kültürüyle de bizlere emanet etti. Bizlerde bu emaneti gelecek nesillere öğreterek daha ileriye taşımak istiyoruz” şeklinde konuştu.

Gelecek dönemlerde yapılacak organizasyonlara devam edeceklerini belirten Asri, “Daha önce de olduğu gibi bundan sonrada gençlerle bu tarz kültürel organizasyonlarda buluşmaya devam edeceğiz. Birlik Vakfı ve Genç Birlik Antalya Şubesi, özellikle üniversitemizde gençlerimizin kendi özlerinden ve kültürlerinden uzaklaşmadan, vatanına ve milletine hayırlı bireyler olarak yetişmesi için yoğun çaba harcıyoruz ve harcamaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.