British Council Türkiye Direktörü Margaret Jack Kadıoğlu ve Eğitim Müdürü Neslihan Boncuk, Akdeniz Üniversitesi’ni (AÜ) ziyaret etti.

British Council Heyeti, ziyaret kapsamındaki görüşmelerine Akdeniz Üniversitesi (AÜ) Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akıncı’yı makamında ziyaret ederek başladı. Ziyarette AÜ Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan ve Yabancı Diller Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Mustafa Kınsız da yer aldı.

Türkiye Direktörü Margaret Jack Kadıoğlu, British Council’in TUBİTAK ile yaptığı anlaşma kapsamında doktora eğitimi yapan bilim insanlarına kısa süreli ve uzun süreli 5 yıla kadar destek verileceğini belirtti. British Council Türkiye Direktörü Kadıoğlu, söz konusu projenin finansmanının İngiltere ve Türkiye tarafından eşit olarak karşılanacağını belirterek bu proje ile ilgili duyurunun, 27 Kasım 2014’de yapılacağını vurguladı.

Kadıoğlu ayrıca, British Council olarak Türkiye’de devlet üniversitelerindeki İngilizce eğitim konusunda işbirliği yapmak istediklerini bu yöndeki YÖK ile yapılan görüşmelerin son aşamaya geldiğini ifade etti. Kadıoğlu, bu işbirliğinde Akdeniz Üniversitesi’nin özellikle yer almasını istediklerini vurguladı.

Rektör Yardımcısı Prof. Dr. İbrahim Akıncı ise ziyaretten dolayı teşekkür ederek, üniversite olarak uluslararasılaşmaya çok önem verdiklerini söyledi. Prof. Dr. Akıncı, AÜ’nün uluslararasılaşma yönündeki çalışmaların giderek yoğunluk kazandığını, bu anlamda British Council ile işbirliği yapmaktan da mutluluk duyacaklarını belirtti.

Toplantı, Uluslararası İlişkiler Koordinatörü Prof. Dr. Burhan Özkan’ın konuk heyete Akdeniz Üniversitesi’ni tanıtan sunumu ile sona erdi.