Antalya Büyükşehir Belediyesi, kentteki Palmiye ve Hurma ağaçlarını korumak amacıyla ‘Kırmızı Palmiye Böceği’ mücadelesi başlattı.

Antalya Büyükşehir Belediyesi Park ve Bahçeler Şube Müdürlüğü ekiplerinin ilk olarak kent merkezindeki palmiye ve hurma ağaçlarının sayını tespit ettiği, daha çok hurma ağacına zarar veren kırmızı palmiye böcekleri için çalışma başlatıldığı belirtildi.

Atatürk Caddesi ve Tevfik Işık Caddesi pilot bölge seçilerek, feromen tuzaklar yerleştirildiği, hurma ağacının gövdesine yerleştirilen tuzakla böceklerin kutu şeklindeki tuzağa girmesinin sağlandığı ve ilk etapta 20 hurma ağacına tuzak kurulduğu bildirildi. Böceklerin uçuş dönemlerinde ise 100 tuzak daha yerleştirileceği ifade edildi.

Büyükşehir ekiplerinin diğer yandan palmiye ve hurma ağaçlarına zarar veren, çürüme ve kötü kokuya neden olan böceklere yönelik kimyasal mücadeleyi de sürdürdüğü, ekiplerin ağaç gövdelerine enjeksiyon ile ilaçlama yaptığı ve periyodik olarak ağaçların temizlikleri ile budamaların gerçekleştirildiği kaydedildi.