Antalya’nın Manavgat ilçesi Çeltikçi Mahallesi’nde son günlerde sağanak yağmurlar sonucunda yaşanan su baskınları mahalle sakinlerini zor durumda bırakırken, Çeltikçi Muhtarı Ömer Ünal, "Son 1 yılda yağan yağmurların ardından mahallemizin bir çok bölgesinde su baskınları yaşanmaya başlandı.Bunun en önemli nedenlerinden biri mahalle içerisinde bulunan dere ve yağmur suyu giderlerinin temizliğinin ve bakımının zamanında yapılmamasıdır" dedi.

KUlukapı ve Aşağı Işıklar mahallelerinden yağmur suyunun da Çeltikçi’ye geldiğini söyleyen Muhtar Ömer Ünal, "Göreve geldiğim günden itibaren Manavgat Belediyesi’nden gerekli çalışmaları yapmalarını talep etmemize rağmen, dere ve benzeri su giderlerinin bakımının kendilerine ait olmadığını bu görevin Büyükşehir Belediyesi’ne ait olduğunu söyleyerek talebimizi yerine getirilmedi. 25 Ekim ve 27 Aralık tarihlerinde aşırı yağışlar sonucunda yaşanan su baskınları ve sel, mahallemizde mezarlık başta olmak üzere bir çok yerde bahçe ve yol istinat duvarlarının yıkılmasına neden oldu. Büyükşehir Belediyesi Manavgat Koordinatörü Ömer Şahin’i ziyaret ederek kendisine durumu anlattık. Şahin mahalle içerisinde bulunan dere ve benzeri yerlerin temizlik ve bakımlarının ilçe belediyesine ait olduğunu ancak Çeltikçi Mahallesi sakinlerinin mağduriyetini gidermek için Büyükşehir Belediyesi ile görüşerek ellerinden geleni yapacaklarını söyledi" şeklinde konuştu.

Vatandaşların haklı olarak sorunların çözümünü istediklerini de sözlerine ekleyen Ünal, "Biz de bunun bilinciyle mahallemize hizmet için bu göreve talip olduk. Ne var ki asıl çözüm üretmesi gereken belediye yetkilileri üzerlerine düşen görevi yapmadıkları için biz zor durumda kalıyoruz. Vatandaşlarımızın taleplerini yerine getiremediğim için zaman zaman telefonda ne cevap vereceğimi şaşırıyorum. Bizler de karşılaştığımız sorunlarda kiminle muhatap olacağımızı bilmek istiyoruz. Böylelikle mahalle sakinlerimize verecek bir cevabımız olacaktır. Yetkililerden isteğimiz yeni bir su baskını yaşamadan dere ve benzeri yağmur suyu giderlerinin temizlenmesi, mezarlık ve yol kenarlarındaki istinat duvarlarının yeniden yapılması, bozulduğu için kullanılamaz hale gelen yollarımızın yeniden yapılmasıdır" dedi.