Likya’nın Dağları ve Yaylaları Grubu, 2 bin 584 metre yüksekliğindeki Kızılcadağı zirvesine tırmanarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar.

Kısa adı “Likyalılar” olan doğa grubu, Cumhuriyet’in ilanının 91’inci yıldönümü dolayısı ile Korkuteli ilçesinde bulunan Kızılcıdağ’a tırmanış etkinliği düzenledi. Grubun kurucusu, doğa rehberi ve profesyonel dağcı Ömer Faruk Gülşen’in, liderliğinde gerçekleştirilen tırmanışa 40 doğasever katıldı.

Katılımcılar, Kozaağacı Köyü’nün batısındaki Mezarlık mevkisinden zirveye doğru yürüyüşe geçti. Grup üyeleri, Deve Çukuru, Çağıl bölgelerini de geçtikten sonra yaklaşık 4 saat süren 4 kilometrelik tırmanışın ardından zirveye ulaştılar.

Katılımcılar, ellerinde Türk bayrakları ile 2589 metre yüksekliğindeki Sultanana ve Eren Zirvesi’ne çıktılar. Likya doğa grubu üyeleri, zirvede Türk bayrağı açarak, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nı kutladılar. Zirve anısı fotoğrafını çekilmesinin ardından katılımcılar,2 saat süren inişin ardından mezarlık bölgesine gelerek, tırmanışı sorunsuz bir şekilde tamamladılar.